Mladić iz Kikinde pobednik bogojavljenskog plivanja u Šumaricama

Izvor: Blic, 19.Jan.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić iz Kikinde pobednik bogojavljenskog plivanja u Šumaricama

Stevan Krnić (26) iz Kikinde pobednik je bogojavljenskog „Plivanja za krst časni“ održanog danas na jezeru u Šumaricama. Njemu je pripala titula "Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2015."

On godinama živi u Kragujevcu gde je završio Medicinski fakultet i stažira u Kliničkom centru.

Kao student, 2009. godine, već je jednom pobedio u bogojavljenskom plivanju na

šumaričkom jezeru.

Za ovogodišnje bogojavljensko plivanje prijavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se preko 50 plivača, a žrebom je

izvučeno 33, što simbolizuje broj Hristovih godina.

Pre plivanja Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski Jovan sa sveštenstvom održao je službu Božiju i blagoslovio sve učesnike.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Kragujevcu Stevan Krnić osvojio vitešku titulu

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Jan.2015

Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2015. je Stevan Krnić rodom iz Kikinde. Krniću je ovo druga titula od kada učestvuje u plivanju za Krst časni, koju je osvojio i 2009. godine. Krnić je završio Medicinski fakultet u Kragujevcu i trenutno stažira na odeljenju Pedijatrije KC Kragujevac...Za...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.