Južnu Moravu će čistiti 1.000 volontera

Izvor: Blic, 15.Apr.2011, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnu Moravu će čistiti 1.000 volontera

VRANJE - Za akciju uklanjanja smeća iz korita Južne Morave koja počinje sutra prijavilo se oko 1.000 volontera iz Vranja i iz cele Srbije, rekao je zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov.

On je kazao da će početku akcije prisustvovati i ministar životne sredine Oliver Dulić i direktor akcije „Očistimo Srbiju" Milan Kinđić.

Čišćenje Južne Morave kod Vranja inicirano je nakon emitovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snimka vranjskog Kluba ekstremnih sportova „Ekstrim" nazvanog „Tužna Morava" zbog besprimerne zagađenosti toka reke kroz opštine Vranje i Vranjska Banja.

Za čišćenje su se prijavili volonteri iz Beograda, Niša, Kragujevca, Čačka, Leskovca i drugih gradova.

„Bilo je mnogo prijavljenih volontera kojima je grad zahvalio na ponuđenoj pomoći, ali koji neće učestvovati u čišćenju zbog udaljenosti od Vranja i troškova. Deo njih će možda da se priključi pred kraj akcije", kazao je Andonov.

On je najavio da će Južna Morava biti čišćena svakog vikenda dok se korito reke potpuno ne očisti.

U akciju će biti uključena i sela uz Južnu Morava u kojima za sada nema organizovanog prikupljanja i odnošenja smeća, a biće uključena i u sistem odnošenja otpada uz pojačanu kontrolu komunalne policije.

„Grad je obezbedio vodu, hranu, čamce i mehanizaciju. Akciji su se priključili vojska, policija, vatrogasci, sva lovačka i ribolovačka udruženja, a čišćenje koje podrazumeva i uklanjanje divljih deponija pored obala reke počeće kod sela Zlatokop, Čukovac i kod Vranjske Banje", kazao je Andonov.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južnu Moravu će čistiti 1.000 volontera

Izvor: medio.rs, 15.Apr.2011

Za akciju uklanjanja smeća iz korita Južne Morave koja počinje sutra prijavilo se oko 1.000 volontera iz Vranja i iz cele Srbije, rekao je zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov.

Nastavak na medio.rs...

Danas 1.000 dobrovoljaca čisti Južnu Moravu od smeća

Izvor: Blic, 15.Apr.2011

Danas na teritoriji Vranja počinje čišćenje reke Južne Morave od nagomilanog smeća koje je pregradilo njen tok...U odnošenju plastičnih kesa, boca i drugog smeća učestvovaće oko 1.000 dobrovoljaca iz cele Srbije...Problem Južne Morave privukao je pažnju javnosti kada je pre desetak dana...

Nastavak na Blic...

Oko 2.000 dobrovoljaca čisti Južnu Moravu

Izvor: S media, 15.Apr.2011

Oko 2.000 dobrovoljaca počelo je danas da uklanja divlje deponije sa obala i čisti smeća iz korita Južne Morave od Bujanovca do Aleksinca, a manifestaciji prisustvuje i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić. ..Dulić je sa direktorom akcije "Očistimo Srbiju" Milanom Kindjićem...

Nastavak na S media...

Danas počinje čišćenje Južne Morave

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2011

VRANJE, 15. aprila 2011. (Beta) - Čišćenje reke Južne Morave od nagomilanog smeća koje je pregradilo njen tok počinje u petak na teritoriji Vranja.U odnošenju plastičnih kesa, boca i drugog smeća učestvovaće oko 1.000 dobrovoljaca iz cele Srbije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Čišćenje Južne Morave

Izvor: RTS, 15.Apr.2011

Oko dve hiljade volontera počelo je da uklanja divlje deponije sa obala i čisti smeće iz korita Južne Morave, od Vranja do Aleksinca. Prema rečima ministra Olivera Dulića, akcija će se izvoditi svakog vikenda, sve dok Južna Morava ne bude ponovo čista...Oko 2.000 dobrovoljaca uklanja divlje...

Nastavak na RTS...

U junu čišćenje reka u Srbiji

Izvor: Danas, 15.Apr.2011

Više od hiljadu volontera juče je učestvovalo u akciji uklanjanja divljih deponija sa obala i iz korita Južne Morave od Vranja do Aleksinca, uz prisustvo ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića. - Čišćenje Južne Morave duž celog njenog toka trajaće dok god se potpuno...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.