Dan Palestine: Kragujevac u znaku marama a la Jaser Arafat

Izvor: Blic, 04.Maj.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dan Palestine": Kragujevac u znaku marama a la Jaser Arafat

U Kragujevcu je danas održana manifestacija "Dan Palestine" kojom su Kragujevčani bili u prilici da se kroz pesmu, igru i hranu upoznaju sa kulturom i tradicijom te zemlje. Palestinci u Kragujevcu

Manifestaciju je otvorio ambasador Palestine u Srbiji Muhamed Nahana koji je poručio da su Palestina i Srbija prijateljske zemlje, da se njihovi građani razumeju i osećaju, jer su prošli iste nevolje i slične tegobe.

- Mi smo slični po tome što smo napadnuti od drugih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što su drugi otimali deo naše i vaše zemlje i što je jedan deo naših i vaših građana doživeo izbeglištvo - rekao je ambasador Palestine i dodao da su to razlozi održavanja ove manifestacije u Kragujevcu.

Predstavnici ansambla "Međana" iz Jerusalima, KUD "Gradimir" iz Beograda, i Centar za negovanje kulture i tradicije "Abrašević" iz Kragujevca potpisali su danas povelju o bratimljenju i saradnji.

Palestinski grad Jerihon i Kragujevac u nedelju, 6. maja, kada ovaj grad obeležava svoj dan, potpisaće povelju o bratimljenu čime će i formalno biti potvrđena prijateljska saradnja ova dva grada.

VIDEO > "Dan Palestine" u Kragujevcu:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan Palestine u Kragujevcu

Izvor: Akter, 04.Maj.2012

Manifestacija Dan Palestine, na kojoj su predstavljeni kultura i tradicija palestinskog naroda, održana je danas u Kragujevcu u prisustvu nekoliko stotina građana i gostiju sa Bliskog istoka

Nastavak na Akter...

Dani Palestine u Kragujevcu

Izvor: RTS, 04.Maj.2012

Prvi put, u centru Šumadije, održana je manifestacija na kojoj su predstavljeni kultura i tradicija palestinskog naroda. ..Manifestaciju Dani Palestine u Kragujevcu otvorio je Nj.e. Muhamed Nahana, ambasador Palestine u Srbiji, koji je podsetio na višegodišnje prijateljstvo dveju zemalja:.."Želeli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.