Četvrt veka Jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije

Izvor: Blic, 03.Mar.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrt veka Jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije

BEOGRAD - Jutarnji program Radio-televizije Srbije obeležio je danas 25 godina postojanja rođendanskom emisijom sa osvrtom na period od četvrt veka, tokom kojeg je realizovano skoro 9.000 emisija u kojima je gostovalo blizu 40.000 ličnosti.

Prvi put u istoriji televizije balkanskog regiona, a po uzoru na svet, građani su se probudili uz Jutarnji program TV Beograd 3. marta 1986. godine.

Bila je to prva takva emisija u tadašnjoj Jugoslaviji i na Balkanu, a peta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropi, koja je promenila životni ritam onih koji su ga realizovali i gledali - radnika, đaka, penzionera, nezaposlenih...

U proteklih četvrt veka emitovano je više od 300.000 priloga i reportaža, a objavljeno više od tri miliona vesti.

Jutarnji program TV Beograd, realizovan po ugledu na BBC, postavio je temelje svih jutarnjih emisija koje su danas neizostavne u šemama svih elektronskih medija.

U rođendanskoj emisiji specijalni gost bio je Nemanja Ranković, Beograđanin, koji se rodio martovskog jutra kada je počeo ovaj program, a koji je sada potporučnik Vojske Srbije i otac tek rođenog dečaka.

Jutarnji program RTS-a uređivali su i vodili Spomenka Jović, Jovan Pavliček, Sergej Šestakov, Petar Lazović, Dubravka Aleksić, Žika Nikolić, Milan Nedić, Vesna Dedić i drugi.

Jubilarnu emisiju vodila je Nataša Miljković, a pridružili su joj se i Dušica Spasić, Maja Nikolić i Branko Veselinović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.