BAČEN TOPOVSKI UDAR NA KORDON POLICIJE U CENTRU BEOGRADA

Izvor: Kurir, 10.Okt.2010, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAČEN TOPOVSKI UDAR NA KORDON POLICIJE U CENTRU BEOGRADA

BEOGRAD - Kod Igumanove palate , kod Komercijalne banke u centru Beograda, iz vozila u pokretu, bačen je topovski udar na policijski kordon, ali niko nije povređen.

U pokušaju da se probiju do Terazija, više od 100 protivnika "Parade ponosa" zapalili su nekoliko kontejnera u tunelu u Dečanskoj. Kontejenri su zapaljeni i u ulici Ljutice Bogdana.

Kako saznajemo , protivnici "Parade" okupljaju se kod Terazijske česme, Trgu Republike i kod Saborne crkve tako da se navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kreću u grupama prema tim odredištima, odakle se prebacuju prema parku "Manjež".

U Resavskoj je izbila tuča između policije i navijača, ali za sada nema informacija o pvređenim.

Jedna grupa se kreće Vlajkovićevom prema Trgu NIkole Pašića, gde jedan policajac lakše povređen u pokušaju da ih zaustave na putu ka Manježu.

Druga grupa kreće se Dečanskom gde takođe, došlo do sukoba.

Knez Mihailovom kreće se pedesetak sveštenika sa decom prema Terazijama.

Uočena je grupa od 40 protivnika "Parade" koja se kreće Makedonskom i Kolarčevom prema Terazijama, gde ih se pre 10 časova okupilo više 100.

Istovremeno, policijski helikopteri nadleću grad.

Kod Hrama Svetog Save do sada nije bilo većih incidenata, osim sitnih razmirica i psovanja tako da je nekoliko osoba privedeno.

Na centralnom gradskom trgu Slavija oko 10 časova stotinak protivnika održavanja Parade ponosa nasrnuli su kamenicama i ciglama na policiju, koja je intervenisala potiskujući ih ulicom Svetog Save.

Policija je privela neke od izgrednika.

Svi prilazi Ulici kralja Milana i centru grada iz pravca Slavije su blokirani. U akciji učestvuju i policajci na konjima.

Kako javlja B92, u ranim jutarnjim časovima, nedaleko od svog stana, brutalno je pretučen aktivista Kvirija centra i jedan od glavnih organizatora "Parade ponosa", Boban Stojanović.

Boban je hitno prebačen u Urgentni centar i nalazi se van žvotne opasnosti, ali Urgentni centar je blokiran. U nekoliko kontejnera u blizini Urgentnog centra pronađene su cigle i kamenje,.

Policija je jutros na Bulevaru kralja Aleksandra, kod poslovnice "Jat" u kontejneru za smeće pronašla cigle i kamenje, saznaje portal Kurira.

Policija ne dozvoljava "Paradi ponosa" da krene u šetnju

Uz velike bezbednosne mere u centru Beograda, na lokaciji parka "Manjež" počelo je okupljanje učesnika gej-lezbejska manifestacije "Parada ponosa", pod nazivom "Da šetamo zajedno".

Pripadnici gej populacije još stižu u park. ali policija im ne dozvoljava da krenu u šetnju zbog toga što je, kako je rečeno, stanje u gradu kritično.

Taj deo grada nadleću helikopteri, dok su u prvom prstenu oko parka sve poprečne ulice zatvorene za saobraćaj od Višegradske do Kralja Aleksandara, odnosno od Slavije do Londona.

Ulicom Kralja Milana viđena je policijska konjica i policajci sa psima.

Pojačano prisustvo policije i žandarmerije je uočljivo i na obodima dela grada koji od sinoć zatvoren za saobraćaj.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.