Izvor: B92, 03.Dec.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asistenti u GSP

Beograd -- Povodom međunarodnog dana prava invalida u beogradskom gradskom saobraćaju danas su počeli da rade asistenti koji će pomagati osobama u invalidskim kolicima.

Kontrolori će u početku raditi na trolejbuskoj liniji 22 i pomagaće licima sa invaliditetom da bezbedno uđu, smeste se i izađu iz vozila.

"Ova službena osoba treba da im pomaže oko ulaka i izlaska, bez obzira na pratioca osoba sa invaliditetom ", rekao je Dragoljub Đakonović, gradski sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za saobraćaj.

On je za B92 dodao da se radi o novim modelima trolejbusa i asistenti treba osposobe mehaničku rampu i da je stave u funkciju.

"Invalidima će biti potrebna pomoć u vozili i oko drugih stvari kao što je vezivanje pojaseva, pridržavanje pri izlasku, neki sklapaju kolica tako da su oni prošli jedbnu dobru obuku, pre svega moraju da budu jako ljubazni imaće specijalne prsluke, ID kartice", navodi PR Gradskog saobraćajnog", Slavica stevanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osobama sa invaliditetom olakšan pristup vozilima GSP

Izvor: Blic, 03.Dec.2010

Danas su na trolejbuskoj liniji 22 počeli sa radom asistenti kontrolori, koji će osobama sa invaliditetom pomagati pri ulasku, smeštaju i izlasku iz vozila...Sekretar za saobraćaj grada Beograda Dragoljub Đakonović najavio je, tim povodom, da je današnja prezentacija na Terazijskom platou samo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.