Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jan.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik Sobranja potvrdio pismenu ostavku Gruevskog

Predsjednik makedonskog parlamenta Trajko Veljanovski potvrdio je da mu je danas dostavljena ostavka premijera Nikole Gruevskog, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Veljanovski je naveo da će postupiti u skladu sa ustavom i zakonom kao i dogovorom iz Pržina koji su ljetos potpisale četiri vodeće stranke u Makedoniji o načinu za izlazak iz političke krize.

"Vjerujem da će u predstojećem periodu biti napravljen još jedan korak  naprijed u ispunjavanju sporazuma radi stabilizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << prilika u zemlji", istaknuo je Veljanovski.

Gruevski je sinoć saopćio da danas podnosi pisanu ostavku predsjedniku Sobranja koja stupa na snagu 100 dana prije datuma za koji su zakazani izbori.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gruevski deponovao ostavku

Izvor: Beta, 15.Jan.2016

Makedonski premijer Nikola Gruevski danas je deponovao svoju ostavku kod predsednika Sobranja Makedonije Trajka Veljanovskog.Veljanovski je potvrdio da je primio pismenu ostavku premijera Gruevskog i rekao je da će postupati s njom u skladu sa ustavom i zakonima."Kao predsednik Sobranja, pratiću ishod...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.