Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavašu ukinut pritvor

Branimir Glavaš u utorak će biti pušten iz istražnog zatvora u Remetincu, potvrdila je njegova odvjetnica Višnja Drenški Lasan.

Odvjetnica je kazala da se Glavaš i dalje nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici te da bi tokom dana navjerojatnije trebao biti najprije odveden do zatvora u Remetnicu kako bi se razdužio.

Tužitelj Silvio Sušac kazao je da se Izvanraspravno vijeće, ukidajući Glavašu istražni zatvor, prvenstveno vodilo ranijim stavovima Ustavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << suda, no dodao je da se Državno odvjetništvo ne slaže s takvom odlukom te najavio da će nakon primitka pisanog rješenja podnijeti žalbu.

Glavaš je u istražnom zatvoru od 5.marta kada je počeo štrajk glađu, a zbog narušenog zdravlja u nedjelju je prevezen u zatvorsku bolnicu.

Istražni zatvor određen mu je jer Vrhovni sud početkom marta zaključio da je, po Zakonu o kaznenom postupku, takva mjera obavezna za sve okrivljenike kojima je izrečena kazna veća od pet godina.

Nakon što je Ustavni sud u januaru ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima 'garaža' i selotejp' od osam godina zatvora, temeljem koje je Glavaš u Mostaru služio zatvorsku kaznu, na snazi je ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Glavaš pušten na slobodu

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2015

ZAGREB - Branimir Glavaš u utorak je pušten nakon 26 dana istražnog zatvora, a na slobodu je izašao iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici, nakon što je odluku o ukidanju istražnog zatvora donijelo vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda...Glavaš nije, kako se očekivalo, iz...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.