Amir Zukić, SDA: Prema prvim rezultatima Bakir Izetbegović ubjedljivo vodi

Izvor: Cafe.ba, 12.Okt.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amir Zukić, SDA: Prema prvim rezultatima Bakir Izetbegović ubjedljivo vodi

''Dosad imamo informacije o obrađenih 30.000 glasačkih listića vezano za izbor članova Predsjedništva, i možemo reći da smo zadovoljni. Prema prvim rezultatima, Bakir Izetbegović ubjedljivo vodi ispred svih ostalih kandidata'', kazao je generalni sekretar SDA Amir Zukić.

SARAJEVO (AA) - Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić kazao je u prvom obraćanju novinarima nakon zatvaranja birališta u Bosni i Hercegovini da su počeli pristizati prvi rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << općih izbora sa terena i da prema tim informacijama u utrci za bošnjakog člana Predsjedništva BiH ubjedljivo vodi kandidat SDA Bakir Izetbegović, prenosi Anadolu Agency.

"Dosad imamo informacije o obrađenih 30.000 glasačkih listića vezano za izbor članova Predsjedništva, i možemo reći da smo zadovoljni. Prema prvim rezultatima, Bakir Izetbegović ubjedljivo vodi ispred svih ostalih kandidata", kazao je Zukić.

"Očekujemo da će Izetbegović pobijediti, da će SDA biti vodeća politička partija u BiH, Federaciji BiH i kantonima i da će koalicija Domovina imati presudan uticaj na formiranje vlasti u Republici Srpskoj. Prvi rezultati su nam stigli iz Heregovačko-neretvanskog kantona i dio perifernih opština iz Sarajeva i rezultati su sasvim zadovoljavajući i povoljni za SDA i njene kandidate", izjavio je Zukić.

Izborni proces u okviru općih izbora u BiH okončan je u 19 sati zatvaranjem većine birališta.

"Možemo reći da smo zadovoljni izbornim procesom, on je protekao mirno, bez nekih većih incidenata. U određenim opštinama su primijećene anomalije, naši predstavnici na terenu su odreagovali prigovorima i nadam se će Centralna izborna komisija BiH i lokalne izborne komisije uvažiti te prigovore i kazniti neodgovorne", pojasnio je Zukić.

Prema njegovim riječima, značajnije primjedbe su bile u opštini Stari Grad i opštini Fojnica te na području opštine Ilidža gdje su određeni aktivisti upućivali glasače i davali upute o glasanju na sami dan glasanja.

"U opštini Stari Grad u Sarajevu, u mjesnim zajednicama Bistrik i Širokača bilo je oštećenih glasačkih listića i nije se uklapao ukupan broj listića koji je zadužen te su u glasačkim kutijama nalažene i upute za glasanje", kazao je Zukić dodavši da su posmatrači napravili zabilješke o tome i da su upućeni prigovori CIK-u i općinskim izbornim komisijama.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Zukić: Bakir Izetbegović u vođstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2014

SARAJEVO – Prema prvim informacijama kojima raspolaže SDA Bakir Izetbegović vodi u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH...Amir Zukić, generalni sekretar SDA, rekao je da informacije pristižu iz minuta u minut i da su obećavajuće...SDA je omogućila elektronsko praćenje rezultata...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.