Zaledjene krošnje najveća opasnost po Borane! Zimsko održavanje funkcioniše normalno.

Izvor: Bor030.net, 03.Dec.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaledjene krošnje najveća opasnost po Borane! Zimsko održavanje funkcioniše normalno.

Nakon ekstremno loših vremenskih prilika koje su pogodile opštinu Bor, danas je situacija daleko povoljnija a najveći problem predstavljaju zaledjene krošnje drveća koje prete da ugroze bezbednost lica, vozila i objekata.

Direktor JKP “3. oktobar” Dalibor Orsovanovič ocenio je danas da je situacija u gradu daleko povoljnija u odnosu ne predhonih nekoliko dana kada su ektremno loši vremenski uslovi skoro paralisali grad. Po njegovim rečima zimsko održavanje ide >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << svojim tokom i situacija je pod kontrolom. Svi putevi su čisti i prohodni. Najalarmantniji problem su zaledjene krošnje drveća koje prete da ugroze bezebednost lica, vozila i objekata.

“Danas je situacija najalrmantnija sa zaledjenim krošnjama, odnosno sa polomljenim granama koje su pale na ulice i trotoare. Danas smo svo raspoloživo ljudstvo preusmerili na rešavanje ovog problema. To ne znači da je zimsko održavanje u drugom planu ali smo se fokusirali na uklanjanje grana jer je tu najveći problem i največa opasnost i za same gradjane i za normalno funkcionisanje grada.

Zimsko održavanje ide svojim tokom, situacija nije alarmantna i što se tiće puteva ka selima i što se tiče ulica i trotoara u samom gradu. Ima malo kaše, to nije ništa strašno, saobraćaj funkcioniše apsolutno normalno i tu nemamo nekih većih problema.” – rekao je Dalibor orsovanović, direktor JKP “3. okotobar” bor.

Zalihe soli za nasipavanje puteva kojima JKP “3. oktobar” trenutno raspolaže dovoljna je za normalno funkcionisanje zimskih službi do polovine januara, pod uslovom da vremenske prilike budu u granicama normale. Ukoliko se ponove ekstremne vremenske prilike, koje je Bor osetio u predhodnih nekiliko dana ta količina soli bi mogla da se potroši i za deset dana. Do sada je potrošeno skoro polovina nabavljenih agregata pa je dogovoreno da se do kraja nedelje raspiše novi tender za nabavku nove potrebne količine soli.

JKP “3. oktobar” Bor je danas na zahtev predsednika opštine  Živorada Petrovića, a po odluci nadzornog odbora, uputilo cisternu sa pijaćom vodom kao pomoć Majdanpeku.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.