Vulkanski kamen koji leči

Izvor: MC Bor, 29.Maj.2016, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulkanski kamen koji leči

Bor, 28.05.2016. Autor: Dr Nebojša Radmilac
Vulkanski kamen koji leči, sprečava nus pojave hemoterapije
dr Nebojša Radmilac

Piše: Dr Nebojša Radmilac, spec. za e-pos, otac petoro dece, autor knjige „Moć prirodnih lekova“ u izdanju „Nauke“ Beograd-štampane zbog velikog interesovanja i u inostranstvu.
Sa grupom medicinskih stručnjaka od koji su neki profesori medicine došli smo do dokazanih rezultata  koje ću ovde izložiti. >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor <<
Prekisela ishrana je osnova za mnoge bolesti današnjice. Pod kiselom ishranom u globalu podrazumevamo proteine životinjskog porekla u ribi, mesu, siru, zatim alkohol, kafa, nikotin, ali testenine, beli pirinač i dr. Na drugoj strani baznu ishranu čine supe, neprskano voće i povrće, lagana jela na bazi povrća začinjena biljnim začinima, laneno seme, kurkuma i dr.
Prvi znaci prevelike kiselosti su hroničan umor, iscrpljenost, slaba koncentracija, problemi sa varenjem, migrene, prekomerna težina, celulit…To je već signal da su prisutni odredjeni procesi u organizmu koji na duži rok mogu da naprave čudo.
Zahvaljujući funkciji jonske razmene i aktivnosti kristalne površine, vulkanski kamen- aktivirani zeolit već u crevima vezuje protone, koji imaju zadatak da formiraju kiseline. Tako kamen u korenu sprečava pojavu nastanka kiselina. Time opstaje pH vrednost neophodna za funkciju enzima i belančevina u organizmu. Naša ishrana treba da se sastoji od tri četvrtine bazne i jedne četvrtine kiselih proizvoda.
U prevenciji malignih oboljenja ekstremno je važno dejstvo hlorofila, zelenog pigmenta biljaka koji formira baze. Nemački nobelovac dr Oto Varburg je 30-tih godina XX veka konstatovao da u kiselom organizmu dolazi do smanjenja količine kiseonika koja pruža egzistenciju razvoja tumorskih ćelija.

Danas je to činjenica : kiseonik plus vulkanski kamen zeolit  je Bingo dostupan svima !
Zbog zagadjenosti životne sredine, teških metala, UV zračenja, nepravilne ishrane pokreću se procesi koji izazivaju oksidativni stres. Vulkanski kamen je prirodna zaštita od „RDJE“ u našim crevima, pouzdana kao “švajcarski sat“.
pH vrednost je skraćenica za količinu jona vodonika koje ima neka supstanca. Ukazuje na kiselost ili baznost namirnica i meri se na skali od 0-14. Kada je pH vrednost 7, reč je o neutralnoj namirnici, sve ispod 7 je kiselo, a iznad 7 je alkalno. Naše telo je blago alkalno, tj. bazno i ta pH vrednost je optimalna za naše zdravlje.
pH vrednost odredjenih napitaka i namirnica od baznih ka kiselim :

pH 9.0 limun, lubenica ;
pH 8.5 dinje, groždje, peršun, kivi, kruške, ananas, suvo groždje, sokovi od voća i povrća, suve smokve, suve urme, papričice, mango, papaja, maline, mandarine, crni luk…
pH 8.0 sveže urme i smokve, slatke jabuke, kajsije, banane, šargarepe, celer, beli luk, avokado, grejpfrut, zelena salata, nektarine, breskve, bundeve, spanać, brokoli—
pH 7.5 kisele jabuke, cvekla, kupus, karfiol, djumbir, krompir, jagode, masline—
pH 7.2-7.3 bademi, domaći krastavčići, artičoka, trešnja, krastavci, domaćimed, pečurke, sveže masline, rotkvice, seme susama, paradajz, maslinovo ulje, prirodni začini, sirće, kafa u zrnu, kokosovo i laneno ulje…
Slede smanjene pH vrednosti koje mogu biti štetne i ponekada rizične,
pH 2.5 lekovi, duvan, gazirana pića,
pH 5.0 veštački zasladjivači,
pH 5.5 belo brašno, svinjetina, testa, pržena hrana, svi šećeri, pivo, kafa, beli pirinač, ulje od pamuka, sirće ( osim jabukovog ),
pH 6.0 voćni sokovi sa šećerom, cigarete od svežeg duvana, hleb od ovsa, raži, rafinisane žitarice-corn flakes, školjke, mast, palmino ulje, zasladjeni jogurt, kikiriki, brusnica, kakao,
pH 6.5 sir, kečap, majonez, integralni pirinač, kokice, kukuruzni hleb, sojino mleko, sojin sir, kravlje mleko, bademovo i susamovo ulje, suncokretovo ulje,
pH 6.7 senf, pistaći, pasulj, pasterizovani med, semenke bundeve,
Da bi neutralisali 1 čašu koka kole koja ima pH 2, potrebno je 32 čaše vode koja ima ph 10. U svetu emocija baznu sredinu stvaraju mir, molitva, ljubav, dobrota, a kiselu zamor, bes, strah, stres, ljubomora.
Pored neprskanog voća i povrća jako bazne namirnice su :
Beli luk – ujutru progutati dva do tri čena domaćeg belog luka sa vodom na prazan stomak. Oni se razlažu u debelom crevu i čiste organizam.
Limun – cedjeni posle ručka rastvoren u pola kafene šolje vode. Stvara alkalnu ravnotežu u organizmu.
Kiseonik o kome smo već pričali. U toku dana šetati bar dva sata na planinskom  vazduhu.
Soda bikarbona – pre spavanja rastvorena u pola šolje vode. Alkalni je regenerator organizma.
Molitva – kada god možete molite se Svevišnjem za ozdravljenje. Pozitivno utiče na celokupno usvajanje navedenog.
Vulkanski kamen (klinoptilolit) je prirodni silikatni mineral rešetkaste porozne strukture, sa mikroporama. Nastao je mešanjem vulkanske lave sa podzemnim alkalnim vodama u posebnim geološkim uslovima. Kristalna rešetka se sastoji od silicijuma i aluminijuma, koja kao magnet privlači, vezuje za sebe i neutrališe brojne toksične materije i jedinjenja kao što su: teški metali (olovo, kadmijum, živa, aluminijum ), radioaktivne supstance, aflatoksine, toksične gasove (ugljen monoksid, amonijak). Posle nuklearne katastrofe u Černobilu, 1986. godine upotrebljeno je 500.000 tona zeolita da bi se dekontaminirao teren. Vulkanski kamen zeolit je preko 20 godina poznat kao najbolji „čistač“ i detoksifikator ljudskog organizma.
Aktivacija zeolita vrši se centrifugalnim turbo-termičkim postupkom mlevenja, čime se površina mikrokristala zeolita ekstremno širi i povećava specifičnu težinu. Tako fino samleveni zeolit elektronima vezuje teške metale i izbacuje ih iz organizma. Aktivni zeolit deluje kao molekularna rešetka koja toksine filtrira iz organizma.
Hemoterapija i hemoterapeutici su otrovi za ćelije tumora koje imaju osobinu da se brzo dele. Nakon 75 sati kada hemoterapeutici odrade svoj posao, raspadanjem se oslobadjaju otrovne supstance koje kod pacijenata izazivaju tegobe-mučninu, nagon za povraćanjem, bolove ili poremećaj čula ukusa, loše raspoloženje, gubitak apetita. Tu stupa kamen lave-aktivirani zeolit, jedini registrovan od Svetske zdravstvene organizacije, od Eu, kao medicinsko sredstvo od Agencije za lekove Republike Srbije  za ljudsku upotrebu, koji kao sundjer usisava štetne materije u kristalnu rešetku i izbacuje ih iz organizma. Silicijum dioksid iz aktiviranog zeolita umanjuje preveliku kiselost organizma. Aktivirani zeolit je jedini pravi koji pozitivno čak utiče na polineuropatiju-nervno oboljenje koje nastaje kao posledica hemoterapije i za koje do sada nije otkrivena delotvorna terapija. Takodje kao posledica hemoterapije regeneriše se upaljena sluzokoža usta i desni, varenje se dovodi u normalu, vrednosti jetre se modifikuju, pacijent može i treba da se kreće na čistom vazduhu, da šeta, da se bavi sportom, da unosi laganu hranu i tečnost i diše punim plućima.
Preporučuje se uzimanje aktiviranog zeolita izmedju hemoterapija (dva dana pre i posle pod obavezno). Pacijent obično uzima po tri kapsule zeolita ujutru i uveče, a kod znatno povećanih vrednosti jetre doza se povećava na tri puta na dan po tri kapsule. Preporuka je da se dve godine nakon prestanka hemoterapije tri puta na dan uzimaju po dve kapsule. Opasnost od toga da se rak vrati je posebno velika u prve dve godine.
Pacijenti sa otokom sluzokože usta najveću korist će imati od zeolita u prahu koji treba rastvoriti u čaju od žalfije (salvia officinalis). Preporučena doza je dva do tri puta dnevno po jednu mernu kašiku rastvoriti u vodi ili čaju i ispirati usta više puta dnevno. Ne gutati. Kod kritičnih dijagnoza zeolit  se može dva puta dnevno direktno nanositi na kritična mesta.
Pacijenti koji nakon hemoterapije dobijaju jake prolive davati zeolit u prahu dva do tri puta na dan uz probiotike, da bi se formirala crevna flora.
Aktivirani zeolit upija amonijak i uspostavlja normalnu funkciju želuca. Zeolit u crevima eleminiše toksične ostatke azotnog metabolizma koji predstavlja veliku opasnost za rad bubrega naročito kod dijabetičara u poodmakloj fazi.
Savet u slučaju opstipacije:  merna kašika zeolita, supena kašika ulja od semena lana, sezonsko neprskano voće, orašasti plodovi. Važno je piti 1,5 do 2 litra vode na dan.
Procesi oporavka od hemoterapije su šetanje na svežem-čistom planinskom vazduhu, prirodne namirnice, redovna probava, zdrav san, pozitivno razmišljanje. Neophodno je raskrstiti sa negativnim emocijama: ljubomora, mržnja, bes, ljutnja…Uzmite zalet za novi životni segment.
Savet ( hemoterapija ): prva dva do tri dana nakon hemoterapije jedite posoljenu pileću supu ili palentu, iako nemate apetit ili ne osećate ukus hrane.
Mikronizirani aktivni zeolit nije direktan lek protiv raka, ali dokazano u velikoj meri potpomaže regulaciju materija minerala, jača imunitet i antioksidaciju. Pospešuje detoksikaciju jetre, veoma se dobro podnosi, a neželjenih dejstava nema uopšte.
Usitnjeni prah ove vulkanske stene, pozitivno menja gene koji su odgovorni za širenje ćelija raka.
Zeolitom koji je aktiviran, ne možete se predozirati. Sposobnost jonske razmene sprečava da se u organizmu zadrži ono što mu nije potrebno. Važno je piti dosta vode, ako je moguće jednu čašu svakih sat vremena. To pojačava alkalnu sredinu i sprečava eventualne zatvore.
Aktivirani zeolit ne dospeva u jetru, bubrege, pluća, pankreas, ni u hormonalne žlezde. Njegov glavni posao, vezivanje teških metala i otrova u organizmu, odvija se isključivo u crevima. Istraživanja su dokazala da takav zeolit u roku od šest minuta dodje do želuca i dvanaestopalačnog creva. Nakon četiri sata već je prošao kroz tanko crevo i nalazio se na početku debelog creva. 24 sata nakon uzimanja počinje proces izbacivanja kroz stolicu. Na svu sreću ništa ne osetite, jer izbacivanje otrova iz organizma se odvija bezbolno.
Zeolit u aktiviranom obliku se uzima 30 minuta pre obroka. Tako se pospešuju minerali, hranljive materije, vitamini, enzimi koji se nalaze u hrani.
Zeolit je biološko sredstvo koje deluje kao eliksir mladosti i dovodi do sveopšteg zdravlja i preporodjene vitalnosti celog organizma, regeneriše telo, kožu i kosu, utiče na rast ćelija, jača mišićnu masu, ubrzava oporavak posle bolesti, poboljšava opšte stanje iznurenih i deprimiranih odsoba, povećava fizičku sposobnost, podiže rapidno imunitet, usporava starenje, stimuliše regeneraciju krvi, deluje kao energajzer i normalizuje krvni pritisak.
Nakon dve nedelje tretmana počinje produkcija sreće. Zato preventivno korišćenje aktiviranog zeolita znači dobitak.
Napomena: (Ne preporučuje se deci do tri godine osim ako nemaju neku težu imunološku bolest, osobama koje su imale transplataciju organa, jer stimuliše i intenzivira imuni sistem, pa bi moglo doći do odbacivanja organa, kod pacijenata na dijalizi poželjno je samo uzimati aktivirani zeolit u početnim i srednjim stadijumima bubrežne isuficijencije, jer apsorbuje amonijak i ureu, pa se pacijenti osećaju svežije i odmornije. Trudnice i dojilje samo uz konsultaciju sa lekarom).
Kontakt za info o registrovanom kamenu koji leči:  063 40 00 22 Dr Nebojša Radmilac
Share
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.