Vozić nova atrakcija Zoološkog vrta u Boru

Izvor: Bor030.net, 06.Jul.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozić nova atrakcija Zoološkog vrta u Boru

Drveni vozić, poklon kompanije „Rakita exploration“, nova je atrakcija borskog Zoološkog vrta. Ovom interesantnom daru najviše su se obradovali najmlađi posetioci vrta, koji su ujedno i najbrojniji gosti.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što se se sve veći broj ljudi javlja da pomogne Zoološkom vrtu. Kompanija “Rakita exploration” je donirala sredstva za izradu drvenog vozića i mi im se na tome zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i stolaru Borivoju Komlošu koji je izradio >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << vozić”, kazala je Mirjana Marić, direktrorica borskog Zološkog vrta.

Vrednost donacije je 360.000 dinara, a stolaru Borivoju Komlošu je trebalo 96 dana za izradu vozića.

Opštinska uprava sa upravom vrta radi na oplemenjivanju prostora kako bi deci omogućili što ugodniji boravak u ovoj jedinstvenom prostu u istočnoj Srbiji.

Na donaciji se zahvalio i Saša Vukadinović zamenik predsednika Opštine Bor. On je istakao da je saradnja lokalne samouprave i kompanije “Rakita exploration” dobra i da je ova firma od početka godine izvojila 50.000 dolara kao pomoć lokalnoj zajednici.

Pored novog vozića borski Zoološki vrt je tokom ovog letnjeg raspusta u svojoj ponudi dodao proslavu rođendana i čuvanje dece uz kvalitetni program. Usluga dnevnog boravka dece u vrtu od 10 do 13 časova uz nadzor vaspitača košta 250 dinara. U cenu je obuhvaćen jedan obrok i voćna užina.

Zoološki vrt u Boru je otvoren krajem novembra 2011. godine i jedini je u jugoistočnoj Srbiji.

Sadašnji “stanari” poput tigra, lavova, lama, medveda, antilopa, zebri, berberskih ovaca, vukova, krokodila i mnogih drugih predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, najveća zvezda i miljenih svih posetioca vrta je beli lav.

Radno vreme u letnjem periodu je od 10 do 20 sati. Cena ulaznice je 100 dinara.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.