Vlada Srbije i MMF pregovaraju o rešenju za RTB

Izvor: Bor030.net, 14.Jun.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije i MMF pregovaraju o rešenju za RTB

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će Vlada Srbije sa MMF-om voditi dodatne pregovore o sudbini tri velika preduzeća koja su najveći problem: RTB Bor, Resavici i Petrohemiji i da očekuje će se za njih naći neko rešenje.

“Optimista sam i mislim da ćemo naći neko rešenje”, kazao je Vujović odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije.

On ističe da se, kada je reč o RTB Bor, razmatraju moguća rešenja imajući u vidu nalazišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << rude koje tom basenu, koja su obećavajuća.

Vujović navodi bi RTB Bor trebalo da izađe iz problema likvidnosti i da se na osnovu ranijih studija nađe rešenje za tu kompaniju, koja se pored brojnih problema suočava i sa najnižom cenom bakra na globalnom tržištu.

On je istakao da neke vodeće firme u svetu bakra ulaze polako u bankrot zbog niske cene u poslednjih nekoliko godina.

“Resavica i Petrohemija, to su, takođe, bolne tačke, pošto i isto imaju nasleđene probleme iz prošlosti i za njih su potrebna kompleksna rešenja”, kazao je Vujović.

“Nadam se da ćemo naći rešenja za sva tri”, naglasio je Vujović.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.