U Boru “slobodno” 81 radno mesto u prosveti?

Izvor: Bor030.net, 29.Avg.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Boru “slobodno” 81 radno mesto u prosveti?

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je liste slobodnih radnih mesta u prosveti. Prema njima je u borskoj opštini slobodno 73 mesta nastavnog i 8 vannastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama.

U školama borske opšine slobodno je 49 mesta nastavnog osoblja u osnovnim školama i 24 u srednjim. Sličan trend prati celu državu obzirom da je u osnovnim školama daleko više slobodnih mesta nego u srednjim, ukupno 12461.

Sa druge strane, Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << prosvete je objavilo da je u školama širom Srbije 5122 radnika proglašeno tehnološkim viškom.

Mnogi nastavnici su zaposleni sa nepunom radnom normom, a prema Posebnom kolektivnom ugovoru postoji obaveza ukrupnjavanja norme.

Iz Unije sindikata prosvetnih radnika zahtevaju da se tačno zna koliko je ljudi višak u prosveti i hitnu izradu liste potreba za radnim mestima.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.