Student iz Kovina bi da kupi RTB “Bor”

Izvor: Bor030.net, 05.Dec.2014, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student iz Kovina bi da kupi RTB “Bor”

Dvadesetogodišnji student ekonomije iz Kovina Miloš Paunović, pisao je Agenciji za privatizaciju da je zainteresovan za, ni manje ni više, nego kupovinu čak 92 od 502 preduzeća koje Vlada Srbije namerava da proda, među kojima je i borski RTB “Bor”.

Miloš Paunović, rodom iz Kovina, a student ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, izrazio je u pismima Agenciji za privatizaciju želju za kupovinom čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << 92 preduzeća, među kojima su i veoma vredni giganti poput “Galenike”, ali i borskog RTB “Bor”.

Iako nije jasno da li se student samo šali, ili je ozbiljan u nameri da kupi ovako veliki broj srpskih preduzeća, on, ipak, jasno ističe svoj plan:

Miloš Paunović

“Što ih više kupim, biće bolje radnicima. Cilj mi je da sprečim dalje propadanje ovih firmi i održim u njima zaposlenost na postojećem nivou, ali i da ostvarim profit”, tvrdi Paunović.

Kako navodi, motivi su mu krajnje dobronamerni, ali je Vlada Srbije ovakav gest mladića protumačila kao obesmišljavanje namere Vlade da kroz poziv za slanje pisama o zainteresovanosti anketira investitore o mogućem ulaganju u firme u restrukturiranju.

Zbog ovog slučaja, koji nije jedini, u pripremi su mnogi kontrolni mehanizmi, koji će biti uvedeni u daljem postupku prodaje.

Paunović insistira na tome da u posao uđe sam. Odbija, međutim, da odgovori na pitanje odakle mu novac za sve to.

(Blic, Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Student hoće da kupi 92 kompanije

Izvor: B92, 06.Dec.2014, 13:56

Studira ekonomiju, iz Kovina je, ima samo 20 godina, ali je Agenciji za privatizaciju pisao da je zainteresovan za 92 preduzeća koje Vlada namerava da proda...Miloš Paunović kupio bi čak i Rudarsko-topioničarski basen "Bor" i "Galeniku". Iako nije jasno da li je zaista ozbiljan u nameri da kupi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.