„Šta su sve diskriminatorna ponašanja prema starijima i kako ih prevenirati?“

Izvor: MC Bor, 27.Maj.2016, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Šta su sve diskriminatorna ponašanja prema starijima i kako ih prevenirati?“

Bor, 26.maj 2016.
Za nultu toleranciju diskriminacije prema starijim osobama

U Klubu za stare u Boru, a u okviru projekta „Za nultu toleranciju diskriminacije prema starijim osobama“, koji realizuje Amity u partnerstvu sa Udruženjima „Kokoro“ iz Bora i „Laris“ iz Čačka, a uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava, održana je „radionica“ koju je organizovalo udruženje Kokoro. Na ovoj radionici učestvovalo je više od 30 zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << koji rade sa starijima/za starije a koji dolaze iz javnih ustanova iz socijalne i zdravstvene zaštite i organizacija civilnog društva iz Borskog okruga i Zaječara.

Cilj radionice je da se poveća senzibilisanost osoblja zaposlenog u javnim ustanovama u oblasti antidiskriminacionih politika prema starijim osobama i njihova proaktivnost u pružanju kvalitetnih usluga bez diskriminatornih ponašanja prema starijima.

Uvodničari i moderatori na radionici su bili mr Nadežda Satarić iz Amity-a i prof. dr Nevena Petrušić, profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

 
Share
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.