RTB Bor posetili studenti iz Japana

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor posetili studenti iz Japana

Bor -- Profesor Daizo Išijama i devet studenata Fakulteta za istraživanje internacionalnih resursa Akita Univerziteta iz Japana posetili su RTB Bor.

Do ove posete je došlo u okviru međunarodnog projekta "Istraživanje integrisanih sistema za analizu urbanog okruženja i unapređeno iskorišćenje metala radi obezbeđenja održivog razvoja resursa", prenosi sajt www.kolektiv.co.rs.

Osnovni cilj projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su istraživanja koja doprinose rešavanju globalnih ekoloških problema kao posledice industrijskog zagađenja.

Zajedno s japanskim studentima u terenskim ispitivanjima zemlje i vode učestvuju i četiri studenta sa borskog Tehničkog fakulteta.

Ovaj projekat iz japanskog SATREPS programa zajedno realizuju Akita University, Japan Space Systems i Mitsui Mineral Development Engineering Co., Ltd. (MINDECO) iz Japana, sa borskim Institutom za rudarstvo I metalurgiju I Tehničkim fakultetom.

U okviru projekta je predviđena i mogućnost da napredni studenti Tehničkog fakulteta upišu doktorske studije na Akita Univerzitetu u Japanu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.