Otvoren put za saradnju kineskih kompanija i RTB-a Bor

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jul.2016, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren put za saradnju kineskih kompanija i RTB-a Bor

BOR - Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang posetio je danas RTB Bor, gde je sa rukovodstvom kombinata bakra razgovarao o saradnji Rudarsko topionicarskog basena Bor i kineskih kompanija.

U razgovorima su učestvovali i direktor „Hestila" Song Sihaija i privredna delegacija kineske kompanije „Čajna pauer".

"Ovde sam da ispunim prvi zadatak, a to je razmatranje oblika saradnje „Hestila" i RTB-a Bor i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << razgovori o zajednickim poslovima u rudarstvu", rekao je Li.

On je u izjavi za Tanjug podsetio da je kineski predsednik Xi Jinping nakon nedavne posete Srbiji ambasadi postavio jasan zadatak, a to je da saradnja sa Srbijom u svim oblastima mora da bude suštinska.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski složio se sa ambasadorom Kine da iz prijateljskih odnosa dveju država treba da proizađe privredna saradnja, biznis i profit interesantan za obe zemlje.

"Razgovarali smo o odnosu RTB-a Bor i 'Železare' Smederevo, tačnije šta 'Železara' može iskoristiti iz RTB-ove šljake i drugih nusproizvoda. Razgovori ce se nastaviti i produbiti na stručnoj osnovi, uz podršku i jedne i druge vlade. Takođe, razgovarali smo o saradnji u oblasti rudarstva i povecanja proizvodnje u rudarstvu na način koji će doneti profit za obe zemlje", naglasio je Spaskovski.

Delegacija je posle razgovora sa menadžmentom RTB-a Bor razgledala novu topionicu i fabriku sumporne kiseline.

Li je, obraćajuci na odlicnom srpskom jeziku, istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je sa privrednom delegacijom došao u Bor.

"Cilj posete je da nađemo prostor za buduću saradnju i da se malo bolje upoznamo sa kompanijom koja već 113 godina radi na jednom od bogatijih nalazišta obojenih i plemenitih metala u Evropi i na čitavom svetu", rekao je kineski ambasador.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.