Nizom akcija u Boru obeležen Svetski dan protiv AIDS-a

Izvor: Bor030.net, 01.Dec.2014, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nizom akcija u Boru obeležen Svetski dan protiv AIDS-a

Povodom prvog decembra, Svetskog dana borbe protiv side (AIDS-a) u borskoj gimaziji “Bora Stanković” održana je edukativna radionica na temu zaštite od polno prenosivih bolesti.

Predavanje u dužini jednog đačkog časa svojim školskim drugovima održali su vršnjački edukatori organizacije “Kokoro” koja se duži niz godina bavi prevencijom bolesti zavisnosti i polno prenosivih oboljenja koja zbog nedovoljne informisanosti često pogađaju mlade.

U zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << organizaciji “Alternative Bor”, “Kancelarije za mlade Bor”, volontera “Kokora”, Saveta učenika gimnazije „Bora Stanković“, Studentskog parlamenta Tehničkog fakulteta u Boru, a uz podršku “Timočkog omladinskog centra” i omladine “Jazasa” Zaječar danas je u Boru počelo obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv side koje će trajati tokom cele nedelje.

Koordinator kancelarije za mlade Srećko Zdravković izjavio je za medije da će kampanja ove godine biti usmerena na prevenciju od bolesti i društvenu inkluziju osoba zaraženih HIV-om.

U tom cilju na aktivnostima koje je podržala “Kancelarija za mlade” biće deljeni edukativni materijal prilagođen mladima, kao i prezervativi.

U obeležavanju Svetskog dana protiv AIDS-a uključila se i Služba polivalentne patronaže borskog Doma zdravlja. Patronažne sestre su u u holu ustanove delile brošure dobijene iz Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara o virusu HIV.

Takođe u holu Doma zdravlja priređena je izložba slogana iz kampanja spovedenih prethodnih godina na ovu temu.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.