Izvor: Blic, 03.Dec.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEŠTANI SELA ZLOT U ŠOKU Tinejdžerka se našminkala i stavila parfem, pa se obesila

Tinejdžerka M. G. (15) iz borskog sela Zlot, preksinoć, oko 20 sati, nađena je obešena u svojoj kući.

Zašto je učenica prvog razreda Tehničke škole u Boru oduzela sebi život zasad nije poznato, jer nije ostavila oproštajnu poruku, a stravičan prizor u staroj porodičnoj kući zatekli su njen 12-godišnji brat i njegov vršnjak, sin njihove maćehe.

Kako "Blic" saznaje, devojka je prekjuče išla u školu i ništa nije ukazivalo da će sebi oduzeti život. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Autobusom se vratila iz škole, i uveče ostala kući sa bratom i maćehinim sinom, dok su otac Dragan, maćeha Ana i deda Mile otišli na kafu u komšiluk.

- Devojčica je ostala kući sa dečacima i normalno se ponašala. Odjednom je otišla u svoju sobu, našminkala se i stavila parfem. Rekla im je da ide u do stare kuće - priča meštanin Zlota, poznanik porodice stradale M. G.

Kako se nije vraćala, dečaci su otišli da vide šta se dešava u staroj kući.

- Ušli su i zanemeli kada su videli da se obesila. I to kanapom. Smogli su snage i pozvali Anu, maćehu M. G. Samo su rekli: "Seka se obesila" - kaže sagovornik.

Dragan, Mile i Ana utrčali su u kola i vratili se kući.

- Dragan je uleteo u staru kuću, uzeo nož i isekao konopac, u nadi da je njegova ćerka još živa. Pozvali su Hitnu pomoć, ali je ekipa samo konstatovala da je devojka mrtva - kaže naš sagovornik iz Zlota i dodaje da je telo poslato u Bor, gde je juče trebalo da bude urađena obdukcija. Ništa ne ukazuje da je u pitanju zločin.

U kući porodice M. G. ubrzo su se okupili rođaci i prijatelji.

- Javili su i majci devojke da se ubila. Ona sada živi u Beogradu - napominje poznanik porodice M. G.

Svi u selu su u šoku i nikome nije jasno zašto je M. G. oduzela sebi život. Kažu da se dobro slagala sa maćehom, u školi je bila solidan đak.

M. G. će biti sahranjena danas na lokalnom groblju u Zlotu.

Potpuni šok u školi

Vladimir Stanković, direktor Tehničke škole u Boru, koju je pohađala M. G., kaže da su svi, i učenici i profesoru, u šoku.

- Nismo mogli da verujemo i ne znamo razlog zašto je to učinila. Nijednim postupkom nije pokazivala da će ovo uraditi. Bila je redovan i dobar đak, a prema rečima razrednog starešine, u četvrtak je radila zadatak na tabli, i to se sama javila - kaže direktor Stanković.

Mobilni telefon na veštačenju

Mobilni telefon Marijane G. policija je uzela i odnela na veštačenje. Kako pišu "Večernje novosti", s obzirom na to da ona nije ostavila oproštajno pismo pokušaće da proverom poziva i poruka utvrde zašto je digla ruku na sebe.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.