Inicijativa da Bor postane grad, a Zlot opština

Izvor: Bor030.net, 13.Apr.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa da Bor postane grad, a Zlot opština

Lokalne samouprava pokrenula je inicijativu da Bor dobije status grada, a ukoliko to bude usvojeno i jedno od najvećih sela u Srbiji – Zlot, postaće opština, izjavio je danas predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

On je podsetio da je Bor već decenijma unazad centar industrijskog i privrednog razvoja zahvaljujući Rudarsko-topioničarskom basenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net <<
S obzirom da gotovo trećina stanovnika živi u okolnim selima, neka od njih dobla bi status opštine, a među njima je i jedno od najvećih i najstarijih sela u Srbiji – Zlot, u kome živi više od 5.000 stanovnika.

“Inicijativa koju smo podneli, da Bor dobije status grada, je u skupštinskoj proceduri i očekujemo pozitivno rešenje, a time bi bila stvorena i mogućnost da selo Zlot dobije status opštine”, rekao je Petrović Tanjugu.

On je dodao da bi time bili poboljšani i uslovi života, kao i bolje predstavljene turističke atrakcije koje Zlot ima – kanjon Zlotske reke i Lazareva pećinu.

“Time bi ih približili posetiocima, iz opštinskog budžeta smo izdvojili sredstva za sanaciju puta Bor – Zlot, Doma kulture, želimo da osposobimo motel na Zlotskim pećinama, a krajem meseca puštamo u rad vodovod u delu sela koje se zove Manastirište, a koje do sada nije imalo pijaću vodu”, dodao je Petrović.

Prema njegovim režima, lokalna samouprava će u tom selu otvoriti zadrugu koja će objediniti otkup poljopriverednih proizvoda i prodaju materijala zemljoradnicima za sva sela opštine Bor.

(Tanjug)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.