DSS Bor: Istina izlazi na videlo

Izvor: MC Bor, 27.Nov.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS Bor: Istina izlazi na videlo

Bor, 27. novembar
Saopštenje sa današnje konferencije za medije DSS Bor
Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije je godinama tvrdio i iznosio činjenice o tome da je stanje u opštini Bor teško i da je javni sektor težak bolesnik kome ni „lekovi“ više ne pomažu. Na žalost, razne vlasti koje su prodefilovale kroz Oštinu Bor tvrdile su da smo zlonamerni >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << i da će oni dovesti u red stanje u Boru.
Višegodišnji nagomilani dug javnog sektora je veći od opštinskog budžeta (potvrda ovome je izjava predsednika opštine sa početka mandata o 1,4 milijarde duga), koji je, kad se pogleda izvršenje za 9 meseci, predimenzioniran. Najgore je što se ne vidi izlaz iz začaranog kruga, jer su stvorene obaveze koje su omča i aktuelnoj i svim budućim vlastima. Pitanje je da li će iko odgovarati za to.
Strategija razvoja opštine Bor je ostala mrtvo slovo na papiru. Prioriteti su gurnuti u stranu.
Političari su u predizbornim kampanjama obećavali kule i gradove. Radi podsećanja, navodimo samo neke obećane projekte: Industrijska zona, Hotel „Jelen“ (završetak), kapija Bora, solarni paneli, prihvatilište za pse lutalice, itd.
Na žalost, novac se trošio za razne nejasne „prioritetne“ projekte i objekte. Na prave projekte se zaboravilo. Sport mora biti jedan od prioriteta. Zato apelujemo na vlast i uspešne privrednike Bora da se iznađu način i pomognu ženski KK „Bor“ koji je kao prvoligaš pravi reprezent Bora.
OO DSS Bor će uvek podržati poteze koji idu u pravcu rešavanja problema. Problemi J.K.P. „Tolana“ su ogromni i na to smo ukazivali i ukazujemo. Česte havarije, stara mreža i kotlovi, ogromni troškovi, veliki gubici u poslovanju, ogromne subvencije iz opštinskog budžeta koje nisu dale rezultat jasan su pokazatelj i putokaz potrebnim promenama.
Iz MZ „Novi centar“ je u ranijem periodu (2010/11. god.) zahvaljujući i članovima DSS koji su bili na čelu Saveta potekla inicijativa o izgradnji još jedne, manje, Toplane koja bi grejala mesne zajednice „Novi centar“, ,,Mladost“, „Metalurg“ i „Sloga“ čime bi se rasteretila stara Toplana i vrelovodna mreža i smanjili troškovi grejanja.
Mnoge učinjene greške se ne mogu ispraviti, ali zbog budućnosti Bora i Borana dužnost svih je da se u narednom periodu učini sve u cilju ozdravljenja i razvoja javnog sektora.
Opštinski odbor DSS Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.