DJ BKO i Bege Fank u nastupaju u borskom klubu “Darkwood”

Izvor: Bor030.net, 25.Mar.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJ BKO i Bege Fank u nastupaju u borskom klubu “Darkwood”

DJ BKO i Bege Fank nastupaće u petak 27. marta od 22 sata u borskom klubu “Darkwood”.

Bege Fank je u industriji zabave od sredine devedetih godina prošlog veka. Tokom prvog dela svoje karijere – od 1996. do 2004. – nastupajući pod imenom DJ Ape, bio je jedan od vodećih jungle/drum’n’bass DJ-a na prostorima bivše SFRJ.

Nastupao je uz mnoge velike umetnike globalne pop i plesne muzike među kojima su Roni Size, Tricky, LTJ Bukem, DJ Marky i dr. Jedan je >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << od nekolicine domaćih DJ-a koji su nastupali na Glavnoj bini Exit festivala (2003). Bio je i zvanični DJ BBoy Battle of the year takmičenja Srbije i Crne Gore (2001-2003).

Pod imenom Lou Benny, Bege Fank je 2009. godine započeo i svoj rad kao autor i vokalni umetnik – prvo u saradnji sa SevdahBABYjem, čuvenim domaćim producentom elektronske plesne muzike, čijem je prvom albumu Ganc novi FUNK! dao važan konceptualni, autorski i izvođački doprinos, a naročito u pesmama “Yo!hambin 91″, “Znooojjj!!! (BegeFank)” i “Najbolja pesma”. Od 2010. pa do kraja 2012. godine, nastupao je kao party MC/hypeman na mnogim festivalima i u mnogim klubovima bivše SFRJ – od Slovenije do Makedonije, od Beer Festa u Beogradu pred oko 60000 ljudi do ekskluzivnih nastupa u manjim prostorima – prvenstveno kao deo SevdahBABY Live! postave, a zatim i kao podrška beogradskim neo/soul/funk bendovima MaraQYa i Zemlja gruva na čijim je izdanjima takođe učestvovao kao koautor i izvođač (Numere “Govor tela”, “Afrika”, “Dan”, “Intimni odnosi”).

Od 2013. nastupa ekskluzivno sa DJ BKO-om kao deo Bege Fank tima – jedine ekipe na Balkanu koja pravi savršenu žurku spajajući zarazne fanke klasike i hitove, korišćenjem iskustava Party DJinga i MCinga od 1970ih do godine 3000. DJ BKO i Bege Fank takođe rade zajedno na razvoju prvog savremenog autentično balkanskog žanra plesne hip-hop muzike pod nazivom Balkan Bombass (BegeBauns), stvarajući Booty Shake/Twerk numere zasnovane isključivo na čoček ritmovima duvačkih orkestara iz Srbije i regiona.

Cena ulaznice za nastup u borskom klubu “Darkwood” je 200 dinara. Žurka počinje u 22 sata.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.