Četiri radnika povređena u havariji u fabrici sumporne kiseline

Izvor: Bor030.net, 14.Nov.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri radnika povređena u havariji u fabrici sumporne kiseline

Tokom remontovanja sistema za uduvavanje vazduha u pogonu za proizvodnju sumporne kiseline RTB-a Bor došlo je do havarije, pri čemu su povređena četvorica radnika, usled čega su trojica zadobila lakše, dok je četvrti zadobio teške telesne povrede. 

Rezervoari fabrike sumporne kiseline / Foto: Kolektiv

Tokom remonta uređaja za uduvavanje vazduha, koji se više od 50 godina koristi u pogonu za proizvodnju sumporne kiseline, a koji su vršili profesori >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Mašinskog fakulteta u Beogradu, rano jutros, oko 4 sata, dogodila se eksplozija.

Kako je direktor bolnice Igor Maljković rekao Tanjugu, jedan od hospitalizovanih radnika biće operisan, ali je i napomenuo da niko nije u životnoj opasnosti. On je naveo da su nakon incidenta trojica radnika zadržana u borskoj bolnici, dok je četvrti, nakon ukazane pomoći, pušten kući.

Teško povređeni profesor Mašinskog fakulteta ozleđen je prilikom pokretanja samog uređaja, čije je kućište u tom trenutku puklo, a delovi usled pucanja pogodili i polomili levu podlakticu ovom profesoru.

(Blic, Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.