Borsko jezero domaćin 24. SENI Republičkih sportskih igara

Izvor: Bor030.net, 02.Sep.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borsko jezero domaćin 24. SENI Republičkih sportskih igara

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od 06. do 08. septembra 2016. organizuje 24. SENI Republičke sportske igre, koje će se održati u Boru i na Borskom jezeru.

Takmičenje se održava 24. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu zajednice. Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) u 13 muških i 7 ženskih ekipa iz gradova širom Srbije, kao i 3 ekipe ili delegacije iz regiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << />
Takmičari ovih Igara takmičiće se u atletskim disciplinama: trci kolicima na 100 metara, bacanju koplja, kugle i diska kao i u pikadu, šahu i stonom tenisu. Svi učesnici će biti smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Među takmičarima će učestvovati i neki od nosioca evropskih i svetskih priznanja u stonom tenisu – Vladan Petković, Aleksandar Radišić, Zorica Popadić.

Svečano otvaranje SENI 24. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, je u sredu 7. septembra, u 9,30 sati ispred hotela „Jezero“ na Borskom jezeru.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade republike Srbije i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom SENI. Igre su pomogli i Ortopedija – Novi život i Grundfos.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.