Borski gimazijalci vrše poslednje pripreme pred premijeru svoje pozorišne predstave [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 22.Mar.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borski gimazijalci vrše poslednje pripreme pred premijeru svoje pozorišne predstave [FOTO]

Učenici gimnazije “Bora Stanković” u Boru koji pohađaju dramsku sekciju profesorice srpskog jezika i književnosti Sandre Živković ovih dana organizuju poslednje probe i u sa nestrpljenjem iščekuju prikazivanje svoje predstave. 

Povodom Borine nedelje, manifestacije posvećene srpskom književniku čije ime nosi njihova škola, gimnazijalci uveliko pripremaju pozorišnu predstavu “Dr” prema tekstu komedije Branislava Nušića.

“Kada smo odlučili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << povodom Borine nedelje organizujemo predstavu, učenici su sami odabrali ovaj Nušićev komad, koji im je bio prijemčljiv jer su u njemu prepoznali pojave koje su prisutne i u našem vremenu poput kupovine diploma, poremećenog sistema vrednosti i brojnih drugih. Pravo je zadovoljstvo bilo raditi na pripremi ove pozorišne predstave jer su učenici samostalno uradili veliki deo posla, a moj zadatak je bio da ih na neki način usmerim i ukažem im na eventualne greške”, rekla je za naš portal Sandra Živković, profesorica srpskog jezika i književnosti u ovoj školi.

Mladi glumci i učenici borske gimnazije ovih dana vrše poslednje pripreme pred premijeru svog zajedničkog pozorišnog komada.

“Ja tumačim glavnog protagonistu ove Nušićeve komedije Životu Cvijovića, koji je i najzahtevniji lik jer je skoro sve vreme prisutan na sceni, a moja najveća poteškoća u radu na predstavi jeste dugačak tekst koji sam morao da naučim, ali i izražavanje emocija koje prate mog junaka. Međutim, pošto dosta dugo pripremamo predstavu, već smo uvežbani i sa nestrpljenjem iščekujemo naš nastup”, reči su mladog Milana Radoičića.

Njegova partnerka u predstavi, učenica drugog razreda Marijana Kitić, koja tumači lik Marice Cvijović, ističe da joj probe dramske sekcije pričinjavaju zadovoljstvo jer su tokom njih stekli nova prijateljstva, ali ipak naglašava da o glumi ne razmišlja kao o svom potencijalnom životnom pozivu.

Pored Milana Radoičiča i Marijane Kitić, uloge u predstavi tumače i učenici Aleksa Vidojković, Milena Miladinović, Branko Maljković, Anja Stanojković, Bojana Petković, Aleksandra Vladić, Katarina Gocev, Milena Gatić i Dušan Ristić.

Pozorišna predstava borskih gimnazijalaca zakazana je za 30. mart 2016. godine u sali bioskopa Zvezda sa početkom u 19 sati.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.