Borske rukometašice na korak od baraža za Superligu Srbije

Izvor: Bor030.net, 17.Apr.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borske rukometašice na korak od baraža za Superligu Srbije

Rukometašice ŽJRK “Bor” u svojoj pretposlednjoj utakmici, a u okviru 17. kola Prve lige “Istok” juče su na svom parketu savladale ekipu ŽRK “Vranje” iz Vranja ubedljivim rezultatom 30:20. Ovom pobedom, Boranke su na korak bliže baražu za plasman u Superligu Srbije, gde bi u slučaju uspeha Borani imali prilike da gledaju najkvalitetniji ženski rukomet u svom gradu.

Izvanrednom igrom i krajnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << slabim napadom Vranjanki, borske rukometašice ostvarile su juče svoju 14. pobedu u najvišem regionalnom rangu, nakon koga sledi Superliga.

Boranke su tokom čitave utakmice kontrolisale rezultat, o čemu govori i konstantna razlika koju gošće nisu uspevale da stignu. Shodno velikoj razlici usled većeg kvaliteta borske ekipe, priliku da zaigraju dobile su i mnoge mlade rukometašice, od kojih se dobar deo njih “upisao” po kojim golom.

U 18. kolu Boranke gostuju ekipi ŽRK “Đerdap” iz Kladova, gde bi eventualnom pobedom sebi osigurale 2. mesto na tabeli i direktan plasman u baraž za Superligu.

Uzimajući u obzir većanje Košarkaškog saveza Srbije da se Prva ženska košarkaška liga proširi na 14 klubova, mogućnost da Bor dobije čak 2 prvoligaša postala bi veoma realna. Ipak, sve zavisi od borskih rukometašica, sa jedne i Košarkaškog saveza, sa druge strane.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.