Izvor: Bor030.net, 04.Apr.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagoje Spaskovski čestitao Dan studenata

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski čestitao je studentima Tehničkog fakulteta u Boru Dan studenata.

Poštovani studenti, uvažene koleginice i kolege,

Pre godinu dana, baš na ovaj dan – vaš dan, obnovili ste i opet oživeli jedan veoma star strukovni običaj “Skok preko kože”. Najlepša manifestacija u Boru, kojom se na simboličan način akademci uvode u struku, ponovo može da se okiti epitetom “tradicionalna” >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << zahvaljujući vašem entuzijazmu i to me posebno raduje.

Četvrti april je vaš praznik, vaš dan – ali vaši su i svi budući dani. Vi, studenti, budućnost ste ovoga grada, ovog regiona, ove zemlje! Vaša mladost i vaša želja za obrazovanjem treba da budu, ali i jesu motor ove zemlje! Zato ste nam potrebni. Potrebni ste ovom gradu, Srbiji, potrebni ste RTB-u Bor. Jer, potrebe Rudarsko-topioničarskog basena Bor za visokostručnim kadrovima svih zanimanja, posebno onih u rudarstvu i metalurgiji, danas su, možda, izraženije nego ikada i razlozi su gotovo izazovni: RTB Bor je pred realizacijom značajnih i velikih razvojnih programa, a bez dovoljno stručnjaka koji bi taj posao uspešno izveli do kraja.

Zbog toga vaše visokoškolsko obrazovanje treba da usmeravate i razvijate ka potrebama srpske i borske privrede. Tradicija jednovekovnog rudarenja u Boru to traži od vas, sadašnjost koja kaže da će se ovde bar još 100 godina rudariti i praviti bakar, takođe. Ali, i budućnost to s pravom od vas očekuje. Jer, vi ste budućnost! Zbog toga je i veoma važno da Tehnički fakultet u Boru, u okviru svoje obrazovne i prosvetiteljske misije, nastavi afirmaciju, uspešno odgovori svim izazovima trećeg milenijuma i iznedri potreban broj visokoškolaca, magistara i doktora nauka.

Čestitam vam od srca Dan studenata i savetujem vam da budete vredni, uporni i radni. Učite, proširujte svoje vidike i interesovanja i ulažite u svoje znanje. Ono se uvek isplati. Želim vam vrhunske rezultate na svim poljima i uspešan “skok preko kože” i svih životnih dilema i nedaća.

Srećno!
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.