Autor: Ivan, 29.Avg.2008, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitite novinare od samovolje vlasnika

ZAHTEV ZA RASKID UGOVORA O PRODAJI KAPITALA “IBARSKIH NOVOSTI”




Na adresu Julijane Vučković, direktorke Centra za kontrolu izvršenja ugovora pri Agenciji za privatizaciju Republike Srbije upućen je 25. avgusta Zahtev za raskid Ugovora o prodaji kapitala Javnog preduzeća za informisanje “Ibarske novosti” Kraljevo.
U ime članova Sindikata Nezavisnost AD “Ibarske novosti” i Granskog sidnikata medija “Nezavisnost” saopštenje je potpisao potpredsednik ovog Sindikata Dragan Milovanović Pilac. U saopštenju se, pored ostalog, kaže kako je privatizacija preduzeća “Ibarske novosti” izvršena 16. novembra 2007. god. metodom javne aukcije potpisivanjem kupoprodajnog ugovora po kome je Dragica Tomić postala vlasnik 70% kapitala ovog preduzeća. Imajućiu vidu činjenicu da većinski vlasnik ne ispunjava svoje obaveze preuzete ovim ugovorom prema zaposlenima, kao i da je u razgovorima sa predstavnicima sindikata “Nezavisnost” (predstavnicima reprezentativnog sindikata u ovom preduzeću) u više navrata jasno naglasio da i nema nameru to da čini, zahteva se da u skladu sa odredbama Zakona o provatizaciji, kako piše u ovom dokumentu: raskinete navedeni ugovor zbog neispunjenja ugovorenih obaveza od strane kupca.
U Zahtevu se dalje kaže:
-Takođe zahtevamo da u toku ove nedelje odredite termin sastanka sa našim predstavnicima, na kome bi Vas detaljnije upoznali sa odredbama kupoprodajnog ugovora koji se ne poštuje i problemima sa kojima se zaposleni u ovom preduzeću svakodnevno susreću.
U nadi da ćete preduzeti sve propisane zakonske mere i zaštititi kapital i zaposlene u ovom preduzeću od samovolje većinskog vlasnika, te na taj način potvrditi spremnost Agencije da proces privatizacije učini ne samo transparentnim i ekonomski efikasnim, već i socijalno pravednim, kaže se u ovom dopisu.






Povezane vesti

Sindikat Ibarskih novosti traži raskid sa vlasnikom

Izvor: Kurir, 29.Avg.2008

KRALJEVO, 29. avgusta 2008. (Beta) - Sindikat "Nezavisnost" AD "Ibarske novosti" u Kraljevu i Granski sindikat medija "Nezavisnost" zatražili su od Agencije za privatizaciju raskid ugovora o privatizaciji te medijske kuće s vlasnikom Dragicom Tomić, saopšteno je danas iz tih sindikata. Zahtev je...

Nastavak na Kurir...