Zimske jakne i cipele za decu iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja „Gazela

Izvor: Studio B, 07.Nov.2011, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimske jakne i cipele za decu iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja „Gazela"

Romska deca iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja „Gazela", koja redovno idu u osnovnu školu i sada žive u naseljima Kijevo i Makiš, dobila su od grada na poklon jakne i obuću za predstojeću zimsku sezonu.

Mališanima u naselju Makiš novu garderobu uručio je gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić.

-Naša današnja poseta je u skladu sa akcionim planom ove gradske uprave, koja posebnu pažnju posvećuje najosetljivijim kategorijama našeg društva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a to su, između ostalih, najmlađi. Sva romska deca koja redovno pohađuju školu i ostvaruju rezultate dobila su zimske jakne i obuću za ovo hladno vreme. Cilj nam je da ih ovakvim akcijama dodatno motivišemo da uče, jer se samo obrazovanjem mogu odvojiti od donjeg praga siromaštva i postati korisni članovi našeg društva - rekao je Đukić.

Nove jakne i cipele danas je dobilo 60 dece. Inače, grad je i ove školske godine, kao i prethodnih, obezbedio školski pribor i udžbenike za učenike svih razreda i obezbedio prevoz učenika od naselja do škole.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Jakne i cipele na poklon

Izvor: Danas, 08.Nov.2011, 00:12

Romska deca iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja „Gazela“, koja redovno idu u osnovnu školu i sada žive u naseljima Kijevo i Makiš, dobila su od grada na poklon jakne i obuću za predstojeću zimsku sezonu. Mališanima u naselju Makiš novu garderobu uručio je gradski sekretar za socijalnu zaštitu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.