„Veletržnica Beograd  sa privrednicima iz Republike Srpske

Izvor: Studio B, 27.Jul.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Veletržnica Beograd" sa privrednicima iz Republike Srpske

Sastanak o unapređenju prometa i ekonomske saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske održan je u „Veletržnici Beograd", navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.

Sastanku su, pored menadžmenta „Veletržnice Beograd", prisustvovali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, potpredsednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić, načelnik odeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kao i predsednik udruženja poljoprivrednika Semberije Mićo Živić.

Na sastanku su razmatrane ideje za realizaciju dogovora o saradnji, unapređenju odnosa i uklanjanju barijera. Dogovoreno je otvaranje firme na „Veletržnici Beograd", čiji bi osnivač bio Grad Bijeljina i preko koje bi se vršio plasman robe iz Republike Srpske.

Kako se navodi, predstavnicima iz Republike Srpske prezentovan je projekat razvoja nacionalne veletržnice i formiranje mreže regionalnih veletržnica. Mreži regionalnih veletržnica, osim „Veletržnice Beograd", priključili bi se i veći gradovi u Srbiji. Predloženo je da se tom projektu priključi i Republika Srpska.

U vladama Republike Srbije i Republike Srpske postoji zainteresovanost da se otklone problemi na granici, kako bi se obavljao lakši promet robe i kako bi se poljoprivredni proizvodi iz Republike Srpske uskoro mogli naći na Veletržnici u Beogradu.

- Vrlo je bitno da se udružimo i da radimo na unapređenju odnosa, jer samo tako možemo da zadovoljimo potrebe i trećih tržišta - izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

- Srbija je veoma značajan partner u robnoj razmeni za Republiku Srpsku i ovo je velika šansa da se poljoprivredni proizvodi uskoro preko „Veletržnice Beograd" nađu i u ostalim zemljama regiona. „Veletržnica Beograd" je spremna da pomogne koliko je moguće Republici Srpskoj da se dogovor o saradnji uskoro i realizuje - rekla je direktorka „Veletržnice" Nataša Putnik.

„Veletržnica Beograd" je najveća institucija za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Srbiji. Ima najbolju lokaciju u regionu, odličnu povezanost auto-putem sa najvažnijim distributivnim centrima, a nalazi se i pored međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla". Veletržnica se prostire na površini od 18,5 hektara, godišnji promet robe je 120.000 tona. Raspolaže sa 870 mesta za kamionsku prodaju, a skladišni i poslovni prostor zauzima površinu od 3.000 kvadrata. Na veletržnici se nalazi carinska ispostava i parking terminal za teretne kamione, a završetak radova na novoj hali za voće i povrće očekuje se do oktobra.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Srpska se preko BG širi u region

Izvor: B92, 27.Jul.2015

Na Veletržnici Beograd bi trebalo da bude otvorena firma čiji bi osnivač bio Grad Bijeljina i preko koje bi se obavljao plasman robe iz Republike Srpske...Iz ovog preduzeća su saopštili da u vladama Srbije i Republike Srpske postoji zainteresovanost da se otklone problemi na granici, kako bi se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.