Izvor: Blic, 08.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U znaku „Škole bez nasilja“

Tradicionalni Beogradski maraton će se po 22. put održati naredne subote, 18. aprila. Očekuje se oko 30.000 učesnika, a najviše ih se očekuje na „Trci zadovoljstva", koja je ove godine posvećena programu „Škola bez nasilja".

- Poslednje pripreme za maraton su u toku i za polumaraton i maraton već je prijavljeno više od 300 učesnika iz 30 zemalja. Imamo najave da će doći i neki od najkvalitenijih takmičara - najavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maratona.

Program maratona posvećen projektu UNICEF „Škola bez nasilja”, koji promoviše saradnju, toleranciju i fer-plej odnose među decom u školi, sportu ali i kod kuće. Prijava za Trku zadovoljstva će stajati simboličnih 200 dinara, koji će otići u fond projekat „Škola bez nasilja". U ovom projektu učestvuje 165 škola iz cele Srbije, a cilj je da se prikupi novac da se priključe nove škole (po školi je potrebno oko 3.000 evra). Kao uvertira za Beogradski maraton u subotu će u ZOO vrtu biti održan Dečji maraton.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trkom zadovoljstva protiv nasilja u školama

Izvor: Danas, 07.Apr.2009, 23:37

Trka zadovoljstva na 22. beogradskom maratonu, koji se održava 18. aprila, imaće i ove godine humanitarni karakter budući da će se organizovati pod pokroviteljstvom Unicefa, za projekat „Škola bez nasilja“. Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavila Vesna Savić-Đukić, šef...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.