U susret Bajramu: Svečana Iftar večera i prijem

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret Bajramu: Svečana Iftar večera i prijem

Svečana Iftar večera kojom se obeležava kraj ramazanskog posta i početak jedanog od najznačajnija islamska praznika- Bajrama, održana je juče u prostorijama Islamske zajednice Srbije, kraj Bajrakli džamije u Beogradu.

Svečanom bajramskom prijemu prisustvovali su ministar odbrane Zoran Đorđević, prestolonaslednik princ Aleksandar Krađorđević, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, komercijalni direktor BK Grupe Miloš >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vučinić i brojne ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života Srbije.

U dvorištu Bajrakli džamije bila je postavljena sofra sa hranom i pićem za sve vernike koji slave početak Bajrama.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poželeo je svim muslimanima srećan Ramazanski bajram i poručio da je danas prvi dan Ramazanskog bajrama i obaveza muslimana je da radost podele s porodicom, komšijama i prijateljima, kao i da obiđu umrle i zamole Boga za njihov večni mir i spas, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Muslimani danas slave Ramazanski bajram, koji obeležava kraj posta, a slede dani veselja - dani Bajrama.

Prvi dan Ramazanskog bajrama počinje jutarnjom molitvom pod nazivom Bajram namaz.

Organizuju se i javne svečanosti, ljudi razmenjuju poklone i posete. Ramazanski bajram uvek pada 1. ševala (10. mesec muslimanskog kalendara) i traje tri dana, a vernici ga smatraju "praznikom položenog ispita".

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.