Protest radnika iz Kragujevca

Izvor: Studio B, 11.Nov.2010, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika iz Kragujevca

Sindikalna organizacija Zastava oružje organizovala je protest preko hiljadu radnika koji će, kako kažu, ostati u Beogradu "danonoćno, do konačnog ispunjenja zahteva da se fabrici izmiri dug". Radnici protestuju ispred zgrade "Jugoimporta SDPR".

Više od 1.500 radnika kragujevačke fabrike "Zastava oružje" došli su na najavljeni protest u Beograd, kako bi od "Jugoimporta SDPR" naplatili zastareli dug od 50 miliona dolara za robu koja je posredstvom te državne izvozničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << firme plasirana na inostrana tržišta krajem 80-ih godina prošloga veka.

Predsednik sindikalne organizacije "Zastava oružje" koja je organizator radničkih protesta Dragan Ilić rekao je da su radnici krenuli sa 33 autobusa i da će se tokom dana jedan deo njih vratiti u Kragujevac, a nekoliko stotina će ostati do ispunjenja zahteva.

Radnici su iz Kragujevca stigli su u Beograd u pratnji policije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Zastava oružje" dobija pozajmicu

Izvor: B92, 11.Nov.2010

Beograd -- Posle celodnevnog protesta radnika kragujevačke "Zastava oružje" postignut dogovor sa rukovodstvom "Jugoimporta" da to preduzeće pozajmi 34 miliona dinara... Više od 1.000 radnika kragujevačke fabrike "Zastava oružje" je protestovalo u Beogradu, zahtevajući da im "Jugoimport" isplati...

Nastavak na B92...

Oružari krenuli na ulice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010

KRAGUJEVAC -..Više od 1.500 radnika kragujevačke Zastava oružje doputovalo je danas u Beograd na protest ispred zgrade Jugoimporta SDPR zahtevajući da im se namiri dug od 50 miliona dolara za robu koja je posredstvom te firme 80-ih godina prodata u inostranstvu...Oni su u Beograd došli sa 34 autobusa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Zastava oružje" traži naplatu duga

Izvor: Šumadija Press, 11.Nov.2010

Više od 1.500 radnika kragujevačke fabrike "Zastava oružje" krenuli su na najavljeni protest u Beograd, sa zahtevom o naplati duga od "Jugoimport SDPR-a".

Nastavak na Šumadija Press...

Oružari protestuju u Beogradu

Izvor: Mondo, 11.Nov.2010

Više od 1.500 radnika kragujevačke Zastava oružje doputovalo je danas u Beograd na protest ispred zgrade Jugoimporta SDPR.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.