OTVOREN FESTIVAL IGRE

Izvor: Kurir, 04.Apr.2011, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVOREN FESTIVAL IGRE

BEOGRAD - Osmi festival igre, koji je sinoć otvoren u Sava centru, opravdao je duge pripreme. Počeo je Kraljevskim flamanskim baletom, a pored samog baleta, sve prisutne je oduševilo osvetljenje koje je igrače pratilo u stopu. Prvo veče pratile su poznate ličnosti, Seka Aleksić, Zijah Sokolović, Konstantin Kostjukov, Ekstra Nena, Suzana Mančić i mnogi drugi. Ni političari nisu izostali, pa su u „Artifaktu" uživali bivši ministri Nebojša Bradić i Tomica Milosavljević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kao i potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Na licu direktorke festivala Aje Jung moglo se videti zadovoljstvo.

- Veliki broj stranaca pokazuje koliko je ovaj festival značajan na evropskoj sceni. Jako mi je drago da se Srbija pominje u svetu po festivalima.

(I. M.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijski Kraljevski balet otvorio Beogradski festival igre

Izvor: Blic, 04.Apr.2011

Kraljevski flamanski balet iz Belgije otvorio je sinoć osmi Beogradski festival igre u Sava centru predstavom “Artifakt” slavnog koreografa Viljema Forsajta. Slogan ovogodišnjeg festivala je “Igra je o životu..i život sam”. ..Tradicionalno dobro posećen BFI, najveća manifestacija posvećena...

Nastavak na Blic...

Maršalov Pevac na BDF-u

Izvor: SEEcult.org, 04.Apr.2011

Beogradski festival igre (BDF) predstavlja 5. aprila u Operi i teatru Madlenianum koreografiju “Pevac” nagrađivanog Baraka Maršala (Marshall), inspirisanu pričom I.L.Pereza “Bonča Nečujni”, Beketovim “Čekajući Godoa”, kao i tekstovima iz Biblije i jemenskog folklora. U izvođenju Suzan...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.