Na Ceraku nova zelena površina

Izvor: Studio B, 12.Dec.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Ceraku nova zelena površina

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišli su danas i novouređenu zelenu površinu u naselju „Cerak Vinogradi", na uglu Jablaničke i Kosmajske ulice.

Obilasku su prisustvovali i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, član Oštinskog veća Čukarice Tanja Vidojević i direktor JKP „Zelenilo-Beograd" Slobodan Stanojević.

Ova lokacija uređena je na zahtev građana koji su pre nekoliko meseci sa gradskim menadžerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << razgovarali o potrebi uređenja ovog prostora jer se radilo o zapuštenoj površini i samoniklom rastinju zbog koje nije bilo moguće koristiti pešačku stazu koja povezuje dva dela naselja. Tom prilikom Goran Vesić obećao je da će prostor biti uređen što je ubrzo i realizovano uz pomoć Direkcije za građevinsko zemljište, oštine Čukarica i gradskog Zelenila.

Dragomir Petronijević podsetio je da se ovaj prostor nalazi u neposrednoj blizini vrtića i osnovne škole, te da je bilo neophodno reagovati.

- Mi smo uredili ovaj prostor, iznili đubre i danas ovaj prostor počinje da poprima oblik uređene zelene površine. Naravno, ispred nas je još posla jer ne možemo odmah sve da uradimo, ali smo za sledeću godinu napravili dogovor da ovuda prođe ulica i bude postavljena rasveta, jer je tokom noći ovaj prostor zbog neosvetljenosti veoma nebezbedan. Ja, takođe, apelujem na građane da ako primete bilo kakav kamion koji na ovaj uređeni prostor istovaruje šut i ostali građevinski materija to odmah prijave Beokom sevisu ili nama direktno, pri čemu garantujem da će onaj koji prijavi ostati anoniman, a da ćemo mi učiniti sve da nađemo krivca i kaznimo ga. Samo zajednički možemo da očuvamo naše zelene površine i omogućimo deci da imaju mirno i bezbrižno detinjstvo - rekao je Dragomir Petronijević.

Tanja Vidojević, član Opštinskog veća Čukarica rekla je da ova površina danas izgleda uređeno i da je posle dugo vremena prokrčen put koji vodi do naselja „Cerak Vinogradi".

- Nažalost mi smo danas u situaciji da ispravljamo greške prethodnih vlasti koje su godinama ovaj prostor zanemarivale i ostavile zapuštenim, ali sam sasvim sigurna da će ovaj prostor uskoro i u potpunosti dobiti izgled kakav je odavno trebalo da ima - rekla je Tanja Vidojević.

Goran Vesić je naglsio da će u saradnji sa Direkcijom za građevinsko zemljište biti postavnjen novi asfalt i rekonstruisana postojeća pešačka staza.

- Iz godine u godinu radićemo nešto novo ali ćemo rešiti problem što je jedino bitno. Nisu svi problemi rešivi odjednom, ali ako u svakom naselju uradimo po nešto ljudi će videti da se stvari poboljšavaju i da se ide napred. Ovo naselje zaslužuje da bude uređeno i svojevremeno je bilo proglašeno za jedno od najlepših beogradskih naselja. Posle godina ne brige građani ovog naselja danas mogu biti sigurni da smo većinu problema evidentirali i da ćemo vremenom nastojati da ih sve rešimo - kazao je Goran Vesić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vesić: Ulažemo ravnomerno u sve delove Grada

Izvor: Studio B, 12.Dec.2015

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišli su danas novoizgrađeno dečje igralište u Ulici Stjepana Stupanca u naselju Železnik...Obilasku igrališta prisustvovali su i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktor JKP „Zelenilo-Beograd" Slobodan...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.