Izvršitelji u ponedeljak plene imovinu u KBC Dragiša Mišović?

Izvor: BKTV News, 19.Maj.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršitelji u ponedeljak plene imovinu u KBC "Dragiša Mišović"?

Dolazak izvršitelja da plene imovinu u KBC "Dragiša Mišović", zbog sudske presude od oko milion evra, zakazan je za ponedeljak u devet sati, potvrdio je direktor te ustanove Radisav Šćepanović.

On je gostujući na TV Pink uputio molbu Komori izvršitelja da se izvršenje odloži, jer ukoliko se bude plenila pokretna imovina - aparati, vozila, bolnica neće moći da funkcioniše.

Problem je nastao zbog spornog placa od 12 ari, za koji Šćepanović kaže da ga bolnica >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nikada nije koristila.

Doneta je pravosnažna presuda da bolnica mora naslednicima da isplati oko milion evra i zbog toga je račun KBC Dragiša Mišović u blokadi već godinu dana.

"Država se pobrinula da lekari i bolesnici ne trpe zbog toga, da se lekarima isplaćuju plate i da nabavljamo neophodan materijal. Međutim, novac predviđen za investicije nismo mogli da dobijemo, jer bi bio skinut sa računa", objašnjava Šćepanović.

Upitan šta bi izvršitelji mogli da plene, on je rekao da može da se pleni sva pokretna imovina, aparati, vozila, što bi blokiralo rad bolnice.

Međutim, on se nada da do toga neće doći i da će izvršenje da se odloži i da će se konačno pronaći rešenje za problem Mišovića.

Pojašnjavajući kakve veze Mišović ima sa spornim placem Šćepanović je rekao da je plac eksproprisan 1960. godine, da ga je tri godine kasnije kupio "Mišović" od Narodnog odbora opštine Savski venac.

Kasnije je plac prodao Domu časnih sestara, a početkom devedesetih plac je od časnih sestara kupilo preduzeće Koling koje je u stečaju.

"Sve smo rekli na sudu, da to zemljište nije naše odavno, da nismo učestvovali u oduzimanju zemlje, da smo je platili, da nikada praktično nismo korisii tu zemlju, ali ipak došlo je do toga da imamo takvu presudu", naglasio je Šćepanović.

Šćepanović kaže da je razgovarao sa Simonidom Tanasijević, koja je naslednica placa i da je ona bila spremna da od svega odustane, ali da se predomislila.

"Ona je dala ovlašćenje advokatu, njenom bratancu, koji je pokrenuo spor. Zapanjena je bila kada je umesto države tužio bolnicu", rekao je Šćepanović.

Kako kaže, advokat, inače Simonidin bratanac, je njen jedini naslednik.

Škot odustao od eutanazije, dolazi na lečenje u Srbiju

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.