Lekari brane telima bolnicu od izvršitelja

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari brane telima bolnicu od izvršitelja

Izvršitelji će u ponedeljak ući u Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović", ali neće pleniti imovinu, od čega već dugo strahuju zaposleni u ovoj ustanovi.

Kako je za "Novosti" poručila portparolka Komore izvršitelja Nada Petrović, oni će po izvršnoj presudi u korist Simonide Tanasijević, kojoj za plac od 12 ari treba da se isplati 1,1 milion evra, izaći na teren, popisati stvari i obeležiti ih markicama.

Zaposleni najavljuju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će s pacijentima u ponedeljak ujutru sprečiti izvršitelje da uđu u bolnicu. Iako je za ovaj list više doktora navelo da se oko 1.200 zaposlenih sprema da napravi živi zid na kapijama bolnica, o tome niko nije želeo javno da govori.

Informacija da se imovina u ponedeljak neće pleniti nego samo popisati trebalo bi, bar za neko vreme, da umiri i pacijente i osoblje jednog od četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu.

"Postupak javnog izvršitelja na osnovu isprave traje već godinu dana i izvršitelj je više puta pokušavao da izađe bolnici u susret organizujući čak i pokušaj medijacije. Za sve to vreme bolnica nije izašla ni sa jednim konkretnim predlogom u vezi s izmirenjem duga. Izvršitelj, po zakonu, ne sme da obustavi postupak izvršenja do namirenja potraživanja ukoliko za to postoje zakonski uslovi. Zato će popisati pokretne stvari, ali se među nima neće naći ništa što bi zaustavilo rad KBC-a", navela je Neda Petrović.

"Novosti" navode da se izvršenje sprovodi po pravnosnažnoj presudi na osnovu tužbe Simonide Tanasijević (76), koja je i sama ceo radni vek provela kao lekarka u Jagodini. Sudski spor je pokrenut zbog 12 ari placa u Konštatskoj ulici na Senjaku.

Taj plac je pre Drugog svetskog rata kupio njen stric, koji je preminuo 1940. a nasledili su ga njena baka, dva brata i ona. Plac je nacionalizovan 1960. godine, da bi ga tri godine kasnije "Mišović" kupio od Narodnog odbora Opštine Savski venac i uredno ga isplatio.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.