Zaštitnik: Od policije svi uslovi za rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik: Od policije svi uslovi za rad

Vršilac funkcije zaštitnika građana Miloš Janković izjavio je danas da očekuje da će se u najskorijem roku okončati postupanje o utvrđivanju zakonitosti rada Sektora unutrašnje kontrole u slučaju suspendovanog policajca u Bačkoj Palanci i dodao da je taj sektor Ombudsmanu omogućio nesmetani rad i sve uslove za obavljanje nadzora.

"Obavili smo nadzor u prostorijama Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oni su pokazali saradnju onakvu kakvu propisuje zakon. Omogućen nam je pristup u njihove prostorije i uvid u ceklokupnu raspoloživu dokumentaciju i ne samo to već nam je fotokopirana celokupna dokumentacija", rekao je Janković za Tanjug.

"U najskorijem roku ćemo okončati postupanje, pitanje je dana i obavestićemo javnost o nalazima, ali do sada nismo uočili neko postupanje koje bi nas navelo da intenziviramo ili proširujemo kontrolu rada i nad policijskom stanicom u Bačkoj Palanci", rekao je on.

On je objasnio da je trenutno u fazi razmatranja svih dokaza iz postojeće dokumentacije i dodao:

"Pokušaćemo da utvrdimo da li je bilo nezakonitosti i nepravilnosti u radu organa ili ćemo možda doći u situaciju da to nećemo da utvrdimo, zavisi od pokazatelja koji postoje i prate predmet".

Kaže da je pitanje dana kada će čitav postupak biti gotov, a javnost će, dodaje, o svemu biti obaveštena.

Podsetio je da Zaštitnik građana u ovakvim slučajevima utvrđuje da li je Sektor unutrašnje kontrole postupao u skladu sa zakonom i da li je sproveo sve procedure u skladu sa uobičajenom praksom.

Policajac iz Bačke Palanke suspendovan je nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića, na šta je, nakon različitih prikaza u javnosti o tom događaju, ombudsman poveo postupak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.