Kinezi grade autoput u Crnoj Gori (VIDEO)

Izvor: Mondo, 19.Dec.2014, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi grade autoput u Crnoj Gori (VIDEO)

U Podgorici je predstavljen projekat autoputa Bar - Boljare, koji je crnogorski premijer Milo Đukanović označio kao "najvažniji razvojni projekat u istoriji Crne Gore". Pogledajte kako će izgledati.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) i China Communications Construction Company (CCCC) gradiće autoput Bar - Boljare, a taj projekat predstavljen je danas u Podgorici.

Pogledajte prezentaciju
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />




"Autoput Bar-Boljare značiće sigurnu vezu severnog, centralnog i južnog dela Crne Gore. Gradnja autoputa nije samo pitanje razvoja, već i pitanje bezbednosti u saobraćaju, što je posebno važno za male populacije i turističke zemlje kao što je Crna Gora. Samo u poslednjih pet godina u Crnoj Gori je poginulo gotovo 500 ljudi u saobraćaju, a povređeno više od 11.000. To su podaci koji nikog ne mogu da ostave ravnodušnim, jer ljudski život nema cenu", poručio je Đukanović.

Kineske kompanije CCCC i CRBC su ponudile da prioritetnu deonicu autoputa izgrade za 809,58 miliona evra. Kineska Exim banka je u septembru odobrila Crnoj Gori kredit od oko 687 miliona eura za gradnju deonice autoputa od Smokovca do Mateševa, što je 85 odsto neophodnog iznosa. Preostalih 120 miliona, od ukupno 809,58 miliona evra, obezbediće država.

O detaljima ovog projekta i šta je sve rekao Milo Đukanović pročitajte na mondo.me
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.