Kamioni na izlazu u Batrovcima čekaju po 13 SATI

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamioni na izlazu u Batrovcima čekaju po 13 SATI

Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima kolovozi su ugalavnom mokri, saobraćaj je slabijeg inteziteta i odvija se bez većih poteškoća, saopšteno je danas iz Automoto saveza (AMSS).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta, dok se na teretnim terminalima na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka u proseku oko 13 sati.

Kolone teretnih vozila duge su više kilometara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštava AMSS.

Na graničnom prelazu "Šid" ista kategorija vozila takođe na izlazu iz zemlje čeka u proseku između dva i tri sata.

Na prelazu Kelebija sa Mađarskom se na teretnim teminalima na izlazu iz Srbije čeka u proseku oko 240 minuta.

Slab sneg provejava još samo na jugu i ponegde na jugozapadu Srbije, a putarima pored vetra, snega i leda velike problem u čišćenju puteva stvaraju neodgovorni vozači koji na put pri ovakvom vremenu kreću bez zimskih guma, a koji su najčešće uzrok saobraćajnih nezgoda ili prekida u saobraćaju zbog preprečavanja.

Prohodnost puteva je dobra i preko planinskih prevoja u timočkoj i negotinskoj krajini, saopštava AMSS.

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežana i mogući su povremeni prekidi, dok je zbog viskohih snežnih nanosa put Boljevac - Soko Banja preko Rtnja zatvoren.

Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe prohodni su, ali je zbog vejavice i vetra vidljivost smanjena, a saobraćaj otežan i usporen.

U višim predelima Bora, Negotina, Zaječara i Knjaževca vozače očekuju očišćeni putevi prvog i drugog prioriteta u punoj svojoj širini, ali sa snegom na kolovozu kojeg mestimično ima i do pet santimetara zbog čega je odvijanje saobraćaja usporeno.

Opasnost od pojačanog severozapadnog vetra i snežnih nanosa prisutna je i na području Pirota, Dimitrovgrada Leskovca i Vranja.

Iz AMSS navode da slična prohodnost puteva vozače očekuje i u zapadnim krajevima Srbije.

Svi prilazi Tari, Zlatiboru, Divčibaraima, kao i putevi koji vode preko Debelog brda i Podbukova su prohodni. Uz velike napore putari, održavaju prohodnim većinu puteva na području Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i Tutina, gde jak vetar stvara velike probleme, pa se na putevima u planinskim predelima ovih područja ne savetuje kretanje bez preke potrebe, a na kojima je ujedno i obavezna upotreba lanaca.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Saobraćaj slabijeg inteziteta, kamioni na izlazu u Batrovcima čekaju 13 sati, reke i dalje nisu plovne

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2017

Putarima pored vetra, snega i leda velike problem u čišćenju puteva stvaraju neodgovorni vozači koji na put pri ovakvom vremenu kreću bez zimskih guma BEOGRAD - Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima kolovozi su ugalavnom mokri, saobraćaj je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.