Saobraćaj slabijeg inteziteta, kamioni na izlazu u Batrovcima čekaju 13 sati, reke i dalje nisu plovne

Beta

19. 01. 2017. u 10:09

Putarima pored vetra, snega i leda velike problem u čišćenju puteva stvaraju neodgovorni vozači koji na put pri ovakvom vremenu kreću bez zimskih guma

Саобраћај слабијег интезитета, камиони на излазу у Батровцима чекају 13 сати, реке и даље нису пловне

Ilustracija, Foto Tanjug

BEOGRAD - Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima kolovozi su ugalavnom mokri, saobraćaj je slabijeg inteziteta i odvija se bez većih poteškoća, saopšteno je danas iz Automoto saveza (AMSS). Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta, dok se na teretnim terminalima na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka u proseku oko 13 sati. Kolone teretnih vozila duge su više kilometara, saopštava AMSS.

Na graničnom prelazu "Šid" ista kategorija vozila takođe na izlazu iz zemlje čeka u proseku između dva i tri sata. Na prelazu Kelebija sa Mađarskom se na teretnim teminalima na izlazu iz Srbije čeka u proseku oko 240 minuta.

Slab sneg provejava još samo na jugu i ponegde na jugozapadu Srbije, a putarima pored vetra, snega i leda velike problem u čišćenju puteva stvaraju neodgovorni vozači koji na put pri ovakvom vremenu kreću bez zimskih guma, a koji su najčešće uzrok saobraćajnih nezgoda ili prekida u saobraćaju zbog preprečavanja.


REKE I DALjE NISU PLOVNE, ŽELEZNIČKI I AVIO SAOBRAĆAJ BEZ PROBLEMA

Reke u Srbiji i dalje su neprohodne zbog leda, a avio i železnički saobraćaj odvijaju se bez problema, saopštilo je jutros Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Plovidba je zbog leda obustavljena na Tisi, kanalu Dunav-Tisa-Dunav, Savi i Dunavu. Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda i Novog Sada, kod Hrtkovaca i granice sa Bosnom i Hercegovinom na Savi, kao i na celom toku Tise.

Ledolomac "Greben" radi na razbijanju leda između Pupinovog i Pančevačkog mosta, brod "Bor" je noćas stigao u beogradsku akvatoriju i danas se obavljaju pripreme za isplovljavanje ka Hidroelektrani Đerdap. Dva ledolomca iz Mađarske i dalje rade na razbijanju leda na Dunavu.

Nema značajnih problema u odvijanju železničkog sobraćaja, kako putničkog, tako i teretnog. Jutarnji letovi na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" realizovani su prema planiranom redu letenja, a avio saobraćaj se nesmetano odvija i na aerodromu Konstantin Veliki.

Kada je reč o drumskom saobraćaju, za šlepere i kamione zabrana kretanja važi na putevima oko Novog Pazara, Sjenice, Valjeva, Šapca i oko Kopaonika. Odrona ima na putu od Adrana do Mehovog Krša (granica sa Crnom Gorom), od Raške do administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i od Jošaničke Banje do Kopaonika. Put Pričevići-Pecka i dalje je neprohodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije