Epl aplicirao za .me domen

Izvor: B92, 14.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl aplicirao za .me domen

Najveća francuska banka u poslovanju sa građanima Kredi Agrikol je najavila da od deoničara planira da prikupi sveži kapital u visini 5,9 milijardi evra.

Potvrda planiranog povećanja kapitala usledila je nakon objave da je Kredi Agrikol (Credit Agricole) primorana da otpiše dodatne 1,2 milijarde evra, proizašle iz krize na američkom tržištu drugorazrednih hipotekarnih zajmova.

Kao rezultat toga, neto dobit bi u prvom tromesečju trebalo da iznosi 892 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona evra, što bi bilo nekih 66 odsto manje u odnosu na isto razdoblje godine ranije, kaže se u saopštenju.

Francuska banka je objavila da planira da sprovede restrukturiranje banke "Calyon" da bi se ta ulagačka banka fokusirala na svoje glavne delatnosti i klijente sa niskim rizikom.

U martu je Kredi Agrikol objavila da je u prošloj godini poslovala uz neto dobit od 4,04 milijarde evra, što predstavlja smanjenje od 16,8 odsto na godišnjem nivou.

Deonice Kredi Agrikol banke od početka godine su izgubile na vrednosti oko 15 posto, što odgovara prosečnom padu cena donica u evropskom bankarskom sektoru u tome razdoblju.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.