EMOTIKON ZA BESNE Majkrosoft uvodi novi simbol

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMOTIKON ZA BESNE Majkrosoft uvodi novi simbol

Dugo čekani srednji prst u vidu emotikona biće uključen u Majkrosoftov operativni sistem Windows 10, objavila je Emojipedia. Svi koji žele da izraze bes u elektronskoj formi uskoro će to moći da urade ovim jednostavnim emotikonom.

Ovaj emotikon se zvanično naziva „Obrnuta ruka sa produženim srednjim prstom“. On je već godinu dana bio dostupan tehnološkim kompanijama koje su mogle da ga koriste u svojim proizvodima.

Kompanije kao što su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Epl i Gugl mogu da ga usvoje i modifikuju po želji.

Iako ga je još 2014. godine odobrila organizacija "Unicode”, koja vodi računa o smajlijima i emotikonima, Majkrosoft je prva kompanija koja je rešila da ga, zapravo, uključi u ponudu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Windows 10 će imati "srednji prst" emotikon

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2015

Srednji prst u vidu emotikona biće uključen u operativni sistem Windows 10...Svi koji žele da izraze ljutnju u elektronskoj formi uskoro će to moći da urade na ovaj način. Ovaj emotikon se zvanično naziva "Obrnuta ruka sa produženim srednjim prstom". On je već godinu dana bio dostupan tehnološkim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.