APPLE ZA 2017. GODINU SPREMA TRI NOVA TABLETA: Jedan od njih će biti posebno zanimljiv

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APPLE ZA 2017. GODINU SPREMA TRI NOVA TABLETA: Jedan od njih će biti posebno zanimljiv

Analitičar Ming Či Kvo iz kompanije KGI Securities tvrdi da će Apple ove godine predstaviti tri nova iPad modela koji će imati ekran dijagonale 12,9, 9,7 i 10-10,5 inča.

iPad sa najvećim ekranom će biti nova verzija iPad Pro modela, dok će 9,7-inčni model biti najjeftinija varijanta, tvrdi Kvo, a prenosi "9to5mac".

Model od 10 ili 10,5 inča će biti najzanimljiviji ove godine. U pitanju je "high-end" iPad sa tankim okvirom oko ekrana, što znači da bi mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da bude manji od 9,7-inčnog modela.

iPad tablet sa većim dijagonalama ekrana imaće A10X čip, dok će manji imati A9 čip, tvrdi Kvo.

Foto: Tanjug/AP

iPad mini se nije spominjao u izveštaju ovog analitičara.

Ovaj model je poslednje poboljšanje dobio 2015. godine i od tada su mogle da se čuju razne glasine o njemu, među kojima je i mogućnost da će on postati iPad mini Pro. iPad mini je inače odlično rešenje za sve koji ne žele da za sobom vuku velike torbe kako bi nosili tablet.

Za sada se ne spominje tačan datum kada bi Apple mogao da predstavi nove uređaje, ali se pretpostavlja da bi to moglo da se desi u drugom kvartalu 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.