Mini-Maksi liga: Apatinu sve pohvale

Izvor: 025info.rs, 18.Dec.2014, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mini-Maksi liga: Apatinu sve pohvale

U Apatinu je u utorak 16. decembra održan sastanak direktora svih Mini-Maksi liga koje se igraju u Vojvodini. Na sastanku je pored kratkog preseka dosadašnjeg toka takmičenja bilo reči i o drugim stvarima, a direktor MML Srbije Marijan Menićanin, koji je i vodio ovaj sastanak imao je samo reči hvale za ovo takmičenje.

"Danas smo ovde u Apatinu održali redovan sastanak direktora Mini-Maksi lige iz Vojvodine. To je inače u redovnom kalendaru po regionalnom principu. >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << Analizirali smo dosadašnji tok jubilarne 15. sezone Mini-Maksi lige. Apatin je jedna od najmlađih liga, ovo je druga sezona od kako se MML igra u vašem gradu, ali obzirom kako se vodi i na koji način, ovaj skup direktora svih liga je jedan vid priznanja za sve što je do sada urađeno." - istakao je Menićanin.

On je rekao da je sama liga jedan od najmasovnijih projekata bazičnog fudbala FSS i da se nalazi u njegovom zvaničnom kalendaru. Projekat je dobitnik bronzane plakete UEFA za bazični fudbal.

"Ove sezone se igraju ukupno 23 lige u Srbiji, sa ukupno 10.000 dečaka i devojčica kao učesnika. Kad smo kod devojčica, u poslednje vreme smo bacili akcenat na taj deo priče, što rezultati i govore i u tom pogledu smo veoma zadovoljni.

Mi želimo da unapredimo dečiji fudbal, zbog svih stvari koje se dešavaju u srpskom fudbalu. Nadamo se da ćemo iznedriti neke nove asove, dobre ljude i dobre sportiste. Preko 100 igrača koji su danas reprezentativci, članovi Superlige i Prve lige i inostranih klubova, svoje prve korake načinili su na takmičenjima Mini-Maksi lige. Jasno je dakle da i pored masovnosti imamo velik kvalitet na koji smo ponosni."
- saopštio je direktor MML Srbije.

Menićanin je na kraju ponovio da je takmičenje u Apatinu, kao najmlađoj ligi u Vojvodini, i jednoj od najmlađih u Srbiji, na izuzetno visokom nivou i da može biti primer mnogima. Za to su pre svega zaslužni ljudi koji vode MML Apatin, te su još jednom upućene čestitke uz želje za još boljim i uspešnijim radom.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.