Aktivnosti Crvenog krsta: Nedelja zdravih usta i akcija Šta znaš o zdravlju

Izvor: 025info.rs, 01.Apr.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivnosti Crvenog krsta: Nedelja zdravih usta i akcija Šta znaš o zdravlju

Crveni krst Apatin organizovao je 31. marta poučno predavanje u OŠ Kiš Ferenc u Svilojevu za učenike 3. i 4. razreda, povodom obeležavanja nedelje zdravih usta i zuba koja se obeležava od 28. marta do 3. aprila. Predavač je bio stomatolog dr Rudolf Rang koji je deci ukazao na značaj održavanja higijene usta i zuba kao i na bitnost redovne posete stomatologu koja utiče na očuvanje zuba.

Povodom obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << Svetskog dana zdravlja Crveni krst Apatin je 1. aprila održao Opštinsko takmičenje pod nazivom "Šta znaš o zdravlju". Na takmičenju su učestvovala deca iz osnovnih i srednjih škola iz opštine Apatin. Pobednik u kategoriji podmlatka je Ana Lazić iz OŠ Mladost iz Prigrevice, drugo mesto zauzela je Mirjana Nikšić iz OŠ Kiš Ferenc iz Svilojeva, a treće Tijana Mećava iz OŠ Mladost iz Prigrevice.

U kategoriji omladine prvo mesto zauzeo je Miloš Bursać iz gimnazije Nikola Tesla Apatin, drugo mesto zauzela je Dajana Opačić iz gimnazije Nikola Tesla, dok je treća bila Matea Matin iz građevinske i drvoprerađivačke škole iz Apatina.

Pobednici će 15. aprila učestvovati na Pokrajinskoj smotri "Šta znaš o zdravlju" u Novom Sadu i na taj način će predstavljati opštinu Apatin.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

NAJMLAĐI OBELEŽILI NEDELJU ZDRAVIH USTA I ZUBA

Izvor: Radio Dunav, 01.Apr.2015

Crveni krst Apatin je organizovao juče poučno predavanje u Osnovnoj školi ,,Kiš Ferec“ u Svilojevu za učenike 3 i 4 razreda,povodom obeležavanja nedelje zdravih usta i zuba koja se obeležava od 28.03 do 03.04.2014 . Predavač je bio stomatolog dr Rang Rudolf koji je deci ukazao na značaj održavanja...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.