4.725 radnih mesta za Vojvođane

Izvor: B92, 28.Avg.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4.725 radnih mesta za Vojvođane

Na teritoriji Vojvodine biće uloženo oko 240 miliona evra i otvoreno 4.725 radnih mesta, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za privredu i zapošljavanje.

To će biti realizovano kroz investicije 15 stranih kompanija i reinvesticije još 12, koje su započete u prvih šest meseci 2014. godine.

U isto vreme, u prvoj polovini ove godine je ugovoreno 15 novih investicionih projekata, koji će biti realizovani u sledeće tri godine, ukupne vrednosti 157 miliona evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju.

Tri investicije će biti realizovane u Subotici, po dve u Apatinu, Inđiji i Staroj Pazovi i Pećincima, a po jedna u Sremskoj Mitrovici, Bečeju, Novom Sadu i Senti.

Najveće investicije su Kuper standard u Sremskoj Mitrovici, Gordon u Subotici, KVS u Bečeju, Fleš SRB u Apatinu, Vindvižn u Senti i Boš doktor Etker u Pećincima.

Dve reinvesticije će biti realizovane u Vršcu i u Sremskoj Mitrovici, a po jedna u Kikindi, Bečeju, Zrenjaninu, Inđiji, Subotici, Adi, Vladimircima i Rumi.

Najznačajnije reinvestiranje će izvršiti Frezenijus medikal ker iz Vršca, Lames iz Sremske Mitrovice, LBK Kikinda, Loer Zimens (Loher Siemens) Subotica, Sirmijum stil Sremska Mitrovica i IGB Automotive Inđija.

U isto vreme je 15 stranih kompanija počelo realizaciju investicionih projekata na teritoriji Vojvodine i potpisale su ugovor o zakupu zemljišta i objekata ili poslovne memorandume o ulaganju oko 160 miliona evra i otvaranju više od 2.800 radnih mesta u naredne tri godine.

Realizacija tri investiciona projekta je počela u Sremskoj Mitrovici i u Subotici, dva u Novom Sadu, a po jedan u Senti, Rumi, Bečeju, Zrenjaninu, Somboru, Vršcu i Kikindi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.