Android M će raditi na otisak prsta

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Android M će raditi na otisak prsta

Naredna verzija operativnog sistema Android omogućiće korisnicima ulazak i navigiranje kroz smartphone skeniranjem otisaka prstiju.

Verzija Androida koja će verovatno nositi naziv "Android M" zaobići će potrebu za lozinkama u samom sistemu koji će tražiti korisnički otisak kako bi dozvolio upravljanje privatnim podacima i aplikacijama.

Kreator Androida, kompanija Google, sistem će najaviti verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na konferenciji developera koja će se održati u San Francisku 28. i 29. maja. S druge strane, korisnici Appleovog iOS-a odavno poznaju prednosti ovog načina osiguranja smartphonea koji ujedno i ubrzava rad samog uređaja.

Naravno, Android M će zahtevati i uređaj koji ima implementiran potreban hardware, a trenutno se na tržištu Android smartphonea nalazi tek nekolicina takvih uređaja. To su prvenstveno Galaxy Note 4, S6/S6 Edge i HTC One Max, ali napredovanje tehnologije najavljuje brzo proširenje spiska.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.