[Android] Firefox Mobile dostupan i za starije telefone

Izvor: Baguje.com, 13.Mar.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[Android] Firefox Mobile dostupan i za starije telefone

Da, konačno, tj. tačnije je da kažem: ponovo je dostupan. Kao što znate, Mozilla razvija Firefox i za mobilne telefone, i do nedavno su imali verziju i za starije telefone koji imaju ARMv6 mikroprocesor, međutim, posle veoma kratkog vremena su odustali da pružaju podšku ovim uređajima i od tada se više ne razvija za takve telefone (recimo moj Galaxy Ace ima ARMv6 a i mnogi drugi).
Ono zbog čega pišem ovu vest je to da je bug koji je kočio dalje razvijanje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << ovoj arhitekturi konačno uklonjen i već su se pojavila prva test izdanja za nas sa starijim telefonima. Jedno takvo test izdanje možete da preuzmete sa Google Groups stranice za podršku ARMv6 izdanjima https://groups.google.com/forum/?fromgroups#!topic/mozilla.dev.platforms.mobile/EcmL9mTAsM8 ili direktno sa adrese http://people.mozilla.org/~mhommey/org.mozilla.fennec_mh-1.apk
Pošto me ovo saznanje oduševilo, rešio sam da testiram malo kako radi ovo na mom 'zastarelom' Androidu i mogu reći da je rad sasvim solidan i zadovoljavajući uzimajući u obzir da je ovo test verzija noćnog izdanja Firefoxa (mnogo daleko od bete, a da ne pričam o stabilnoj verziji)
Evo nekoliko screenshotova.


A evo kako izgleda Firefox za mobilne inače :)
Slični postovi:Najbolji antivirusi za Android telefoneKonačno i Firefox za AndroidDostupan Firefox 4 za Android i Maemo

Post "[Android] Firefox Mobile dostupan i za starije telefone" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 13. 03. 2012.
Kategorije: Android, Firefox, Mobilni | Tagovi: fennec, mozilla



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.